Gyártók 48 voltos hibrid technológiát kap az új Mercedes CLS

48 voltos hibrid technológiát kap az új Mercedes CLS

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.02 06:33

48 voltos hibrid technológiát kap az új Mercedes CLS

Először kap öt ülést a CLS, de az utastérben mégsem ez a legnagyobb változás. A biztonság sem utolsó szempont, jópár asszisztenssel ellátták a gépet.

Hirdetés

A Mercedes-Benz reméli, az új, elektromos erősítő funkcióval ellátott, még nagyobb teljesítményű üzemanyag-takarékos motorjai segítenek az új CLS-nek visszaszerezni a vezetést a luxus kupé-stílusú négyajtós szedánok területén. Új generációjával a CLS most először érkezik öt üléssel, mert az ügyfelek visszajelzéseikben azt kérték, legyen még praktikusabb az autó.

A Mercedes az Audi A7 Sportback és a BMW 6-os széria Gran Coupe riválisát ezen a héten a Los Angeles Autószalonon mutatja be.

– Az új CLS egy dizájnikon. A hot&cool tervezési filozófiánkkal párhuzamosan letisztulttá tettük autónk vonalait – mondta el Gorden Wagener, főtervező. Wagener és csapata jelentősen lecsökkentették az éles peremeket az autón. A belső tér egyik központja a nagyképernyős digitális fedélzeti irányítás, ami két 12,3 collos kijelzőből áll. Ezek végignyúlnak a műszerfalon és egy üvegborítás fedi őket.

Az öt ülés mellett a CLS-nek nagyobb a csomagtere is. Ha szükséges, a hátsó ülések lehajthatók, így 520 literesre növelhető a csomagtartó.

Egy fejlesztésnek köszönhetően a CLS új platformra, az MRA-ra vált, ami ugyanaz, mint amit az új E osztálynál is használtak. Megkapta a legújabb Mercedes fél-önvezető tulajdonságait is, amik pedig az új S-osztályban debütáltak.

A kényelem érdekében állítható a kabin hőmérséklete és illata, de a kocsi kapott hűthető/fűthető üléseket, masszázs funkciót is.

A választható biztonsági felszerelés magába foglalja az adaptív tempomatot, a sávtartási és a sávváltási asszisztenst. Ennek legfejlettebb verziója az elöl utazókat felkészíti egy oldalsó ütközésre, úgy, hogy oldalirányú impulzusukat ad nekik, ezzel csökkentve a sérülési kockázatokat.

A praktikus eszközök, amik segítenek lenyűgözni a tehetősebb vásárlókat, magukba foglalják még a Mercedes Me Iroda az autóban funkcióját, ami lehetővé teszi a sofőröknek, hogy konferenciahívásokba csatlakozhassanak a naptári bejegyzéseik alapján.

Habár a Mercedes nem közli modellenként eladási adatait, míg a CLS sikeres volt az elején, a versenytársak felzárkózásával az eladások lelassultak. Tavaly a CLS elvesztette a szegmensvezető pozícióját Európában, miután 38 százalélkal csökkentek eladásai. Idén októberig ismét harmadával kevesebb ilyen kocsi fogyott, a legdurvább, 58 százalékos visszaesés az Egyesült Államokban volt.

Az új modell Európában 2018 márciusától, Kínában júniustól, az Egyesült Államokban júliustól lesz kapható. Európában az alapfelszereltséghez tartozó motor hathengeres dízeles vagy benzinüzemű lesz.

A legerősebb motor 367 lóerős, hathengeres benzines lesz 48 voltos elektromos rendszerrel, ami többek között gyorsításkor segít be a kocsi hajtásláncának, üzemanyagot takarítva meg ezzel. A lágy hibridrendszer a gyártó szerint olyan megtakarításokat kínál, ami csak a magasfeszültségű hibrid technológiánál volt eddig lehetséges.

Kiemelt Partnereink