Gyártók 4500 alkalmazottját küldi el a Jaguar, elsőként az irodákból szelektál

4500 alkalmazottját küldi el a Jaguar, elsőként az irodákból szelektál

autopro.hu/Sz.K. | 2019.02.09 05:00

4500 alkalmazottját küldi el a Jaguar, elsőként az irodákból szelektál

Egyre több részlet tudható az Egyesült Királyság legnagyobb autógyártójánál zajló átalakításról. Mint az tudható, 4500 munkahely szűnik meg a Jaguarnál, melynek többsége a 44 ezres angliai munkaerőt fogja érinteni. De a ritkítás nem a gyártósoron indul, hanem az irodai részlegen.

Hirdetés

A munkahelyeket egyértelműen költségcsökkentés miatt szüntetik meg, derül ki a Jaguar Land Rover és a Boston Consulting Group tanácsadó legújabb, közösen kidolgozott Charge and Accelerate programjának részleteiből.

Ezer embert már elküldött

A JLR 2,5 milliárd fontos (905 milliárd forint) költségcsökkentési terve alapján a Tata Motors tulajdonában levő konszern 2018-ban már megszüntetett ezer határozott idejű szerződéses munkaviszonyt a Solihullban található gyárában, illetve 180 irodai állást Halewoodban. Castle Bromwich-i üzemében háromnapos munkahetet hirdetett 2018 utolsó három hónapjára.

Az elbocsátások utolsó köre főként a vezetőségre, a marketing- és adminisztratív területekre vonatkozik, továbbá önkéntes felmondási lehetőséget is kínálnak, ahol szükséges.

Próbálnak felkészülni a jövőre

– Döntéseink véglegesek, melyekkel a hosszú távú növekedést akarjuk elősegíteni a rengeteg geopolitikai és szabályozási bizonytalanság, illetve technológiai kihívás közepette – mondta Ralf Speth, a Jaguar Land Rover vezérigazgatója. – Legújabb programunk a hatékonysági mérőket kombinálja a célzott befektetésekkel, így akarjuk kialakítani biztonságos jövőnket, és biztosítjuk, hogy maximalizáljuk azokat a lehetőségeket, melyeket az autonóm, hálózatba kötött, elektromos, és megosztott technológiák iránti növekvő kereslet vezérel.

A Change and Accelerate program már több mint egymilliárd fontos (362 milliárd forint) javulást generált, melyből 2018-ban 500 millió font (181 milliárd forint) valósult meg. A befektetésekhez kapcsolódóan a vállalat bejelentette, hogy 2019-ben elkezdi következő generációs elektromos meghajtó egységének (EDU) gyártását a vállalat wolverhamptoni motorgyártó központban. Ezeket az EDU-kat a JLR Hams Hallban található akkumulátor-összeszerelő üzemében készülő cellák fogják meghajtani.

Kiemelt Partnereink