Gyártók 270 ezer kilométert zúz le a világ körül a Tatra

270 ezer kilométert zúz le a világ körül a Tatra

Kuthi Áron | 2020.02.29 12:23

270 ezer kilométert zúz le a világ körül a Tatra

Fotó: Tatra kolem světa 2

Hirdetés

Két év előkészület után múlt héten útnak indult a Tatra Around The World 2 világkörüli cseh expedíció, amely hétfőn budapesti megállót tartott. A csapat a három év hosszúra tervezett út alatt 68 országot érint és 270 ezer kilométert tesz meg. A túra tulajdonképpen tisztelgés a 30 éve befejezett, szintén három évig tartó Tatra-világkerülő útnak, amelyet vállalkozó szellemű csehek hajtottak végre, de ők akkor még eggyel kevesebb országban jártak.

Akkor egy TATRA T 815 GTC teljesítette a távot, és most az volt a cél, hogy a három évtizede megépített autóra minél jobban hasonlító felépítménnyel induljanak útnak. A Tatra 815 széria egyébként többszörösen bizonyított már a kamiontörténelemben, hiszen a modell a Dakar Rally kamionversenyén (1988 és 2001 között) hat alkalommal is győzelemhez segítette a Karel Loprais vezette cseh csapatot.

A régi Tatra-expedícióról itt egy kis összeállítás, a képek nagyon jól visszahozzák a fapados világfelfedezés érzését.

Az Európából induló, Ázsiát átszelő, onnan hajón Dél-Amerikába érkező 2020-as expedíció Észak-Amerika után Afrikába jut, majd onnan lép vissza Európába. A túra vezetője Petr Holecek és Marek Havlícek, akik már az indulás előtti felkészülés és kamionépítés hónapjait is részletesen dokumentálták fotókkal és videókkal.

Az expedíció útja a Facebookon is követhető. Az első képek tanúsága szerint a tagok kicsit nézelődtek a Balaton partján, aztán később már Szlovéniában vacsoráztak, majd rögtönzött Tatra-találkozót tartottak a ljubljanai tűzoltóknál, ahol ugyancsak Tatrák szolgálnak. És ha a reklámfilm valóban azokat a tájakat mutatja, ahol három év alatt meg fognak fordulni, akkor van miért irigykedni.

30s trailer našeho videa! Těšte se! 😊 Je natočený ve spolupráci s držitelem Českého lva za střih, který je velkým fandou našeho projektu a my s ním střiháme další video. Expedici pak můžete podpořit na www.hithit.com/tatrakolemsveta2, kde se jí díky odměnám můžete i sami zúčastnit 🎒

Közzétette: Tatra kolem světa 2 – 2019. május 7., kedd

Az északkelet-csehországi Kopřivnicében található Tatra Trucks Közép-Európa legpatinásabb, és a világ harmadik legrégebbi járműgyártója. Az 1850-ben alapított vállalat 2016-ban mintegy 1600 embert foglalkoztatott, ötmilliárd cseh koronás bevétel mellett működött.

Kiemelt Partnereink