Gyártók 2027-től kizárólag e-autókat gyárt az Alfa Romeo

2027-től kizárólag e-autókat gyárt az Alfa Romeo

autopro.hu/P.B. | 2021.08.06 12:18

2027-től kizárólag e-autókat gyárt az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis Media

A Stellantis friss bejelentése szerint a DS 2024-ben, az Alfa Romeo pedig 2027-ben válik tisztán elektromos márkává. Korábban már bejelentette a konszern az Opel (2028) és a Fiat teljes elektrifikációját is, utóbbi OEM esetében pontos dátum nem ismert, de legkésőbb 2030-ra csak elektromos autókat gyárt majd az olasz vállalat is.

Hirdetés

Komoly sebességgel folytatja elektromos offenzíváját a Stellantis. A világ negyedik legnagyobb autógyártója fokozatosan, egyre több brandjéről jelenti be, hogy csak elektromos autókat fog gyártani – az átállás nemcsak az európai modelleket érinti, ám főképp azokra koncentrál a gyártó.

Az olasz márkák közül először a Lancia válik teljesen elektromossá, ez a tervek szerint már 2026-ra megvalósul, ezt követi a prémium brandnek szánt Alfa Romeo 2027-es teljes átállása, míg a Fiat valamikor 2025 és 2030 között válik tisztán elektromossá.

Az Alfa Romeo esetében fel kell pörgetni az elektromos átállást, ugyanis jelenleg egyetlen tisztán elektromos modell sincs a gyártó kínálatában.

Jönnek az elektromos Alfák

Az electrive.com szerint 2022-ben mutatkozik be az Alfa Romeo Tonale, egy elektromos SUV, a gyártó első elektromos modellje. Ezt követi majd Brennero, ami egy kisebb SUV lesz, és az elektromos hajtás mellett hibrid, valamint plug-in hibrid kiadása is lesz.

A későbbiekben a legendás Giulia és a Stelvio is elektromos hajtást kap majd, sőt, nem kizárt az Alfa Spider elektrifikált kiadása sem.

Kiemelt Partnereink