Gyártók 2015-re fejezi be az Audi a motortesztelő központját

2015-re fejezi be az Audi a motortesztelő központját

autopro.hu | 2014.06.25 10:56

2015-re fejezi be az Audi a motortesztelő központját

Bokrétaünnep az Audi Hungaria Motorfejlesztő Központjában: a már meglévő motorjárató központ bővítésével több mint 1600 négyzetméterrel növeli a vállalat a motorfejlesztés alapterületét. Az új épületegyüttes összesen tizenkét fékpad elhelyezését teszi lehetővé.

Hirdetés

Az építési munkálatok az elmúlt évben kezdődtek. Az új fékpadokat várhatóan 2015 elején helyezik üzembe. Az első lépcsőben hat új tesztpadot telepítenek, technikai- és raktárhelységekkel. Az új motorjárató padokon valamennyi motor – a négyhengerestől a 12 hengeresig – tesztelése lehetővé válik, például a teljesítmény, a károsanyag-kibocsátás és a zajszint szempontjából.

A 2001 óta működő motorfejlesztés meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. Jelenleg 187 mérnök és munkatárs dolgozik különböző fejlesztési projekteken, mint például a súrlódásoptimalizálás, motorakusztikai vizsgálatok és a motorvariánsok fejlesztése. A terület jelenleg tizennégy nagyteljesítményű fékpaddal – tíz motor- és két súrlódásvizsgáló paddal, egy offroad üzem tesztelésére alkalmas berendezéssel és egy klímavizsgáló-paddal – rendelkezik. A fékpadok mellett a legújabb technológiákkal felszerelt műhely is rendelkezésre áll. A vállalat ezzel az beruházással tovább növeli kapacitását a motorok tesztelésében.

Kiemelt Partnereink