Gyártók 200 ezer Saab és Saturn: vissza a szervizbe!

200 ezer Saab és Saturn: vissza a szervizbe!

autopro.hu | 2016.02.17 12:26

200 ezer Saab és Saturn: vissza a szervizbe!

Bár a Takata már a szerkezeti reformokon dolgozik, mely kivezetheti a légzsákbotrányból, az autógyártók továbbra is újabb és újabb visszahívásokat jelentenek be a beszállító hibás termékei miatt.

Hirdetés

Ezúttal a GM közölte, hogy 200 ezer Saab és Saturn márkájú autót hív vissza a Takata problémás utasoldali légzsákjai miatt. Az érintett autók nagy része az Egyesült Államok útjain fut, tíz százalékuk pedig Kanadában, írja az Automotive News.

A Saab esetében a 9-3 és a 9-5 modelleket, a Saturn típusai közül az Astrákat kell javítani. Bár a Takata-botrányhoz 10 halálos baleset is köthető, a GM valószínűleg csupán elővigyázatosságból indítja a visszahívást, mivel a Saab és Saturn autóknál még nem figyelték még a légzsákok túlzott erejű működésbe lépését.

A múlt hét sem múlt el légzsákhiba miatt visszahívás nélkül, akkor a három német prémium gyártó jelentette be újabb személykocsik kényszerjavításának szükségét. Csak januárban újabb ötmillió autóról derült ki, hogy hibás biztonsági kiegészítővel szerelték fel.

Kiemelt Partnereink