Gyártók 1500 dolgozóját küldi el a Mercedes

1500 dolgozóját küldi el a Mercedes

Biró Csongor | 2015.08.25 11:50

1500 dolgozóját küldi el a Mercedes

A Daimler 1500 dolgozónak mond fel a Sao Paulo melletti brazil üzemben, ahol teherautókat gyártanak. Az elbocsátás oka az alulteljesítő brazil teherautó-piac.

Hirdetés

Brazíliában nemcsak a személyautó-piac szenved, hanem mélyponton van a teherautó-piac is. A dpa-AFX hírügynökség érdeklődésére a Daimler szóvivője elmondta, hogy 1500 dolgozójuknak rövid távon megoldást kell keresniük, nem tudják őket tovább a gyárban foglalkoztatniuk.

A brazil teherautó-piac az év első felében 44 százalékkal zsugorodott, ugyanekkora mértékben esett vissza a Mercedes teherautók iránti kereslet is. A szóvivő nem reménykedik abban, hogy a helyzet hamarosan megváltozna. A pangás nemcsak a Mercedest érinti, hanem a többi gyártót is, a kormányzat ezért teherautó-vásárlást ösztönző intézkedéseket tervez.

2013-tól háromezer munkahelyet teremtettek a stuttgartiak Brazíliában, az idei év közepén a Daimler 11 ezer 900 dolgozót foglalkoztatott a dél-amerikai országban. A Sao Bernardo do Campóban található gyárában a Mercedes már hetek óta nem termel. Az üzemet 1956-ban nyitották meg, a legnagyobb teherautó-gyára a konszernnek Németországon kívül. Buszokat, kamionokat, teherautókat, felépítményeket gyártanak, de motorok, tengelyek és hajtóművek is készülnek itt.

Kiemelt Partnereink