Gyártók 100 új magyar busz átadása után tovább bővíti gyárát a Kravtex

100 új magyar busz átadása után tovább bővíti gyárát a Kravtex

autopro.hu/G.I. | 2017.09.25 12:34

100 új magyar busz átadása után tovább bővíti gyárát a Kravtex

Szolnok és Miskolc közlekedési vállalatai mellett a Volánbusz is hazai járművekkel gazdagodott. A Credo modellek gyártója nem áll le ezek után a termeléssel, sőt.

Hirdetés

Szinte meg sem száradt a virtuális tinta legutóbbi cikkünk óta, amelyben a magyar buszgyártás aktualitásaival foglalkoztunk, máris csattanós feleletet adott a Kravtex-Kühne Csoport azoknak, akik hitetlenkednének a hazai termelési képességben.

A gyártó ugyanis határidő előtt teljesítette annak a 100 autóbusznak az átadását, amelyekre a regionális közlekedési központok flottakezelőjével kötöttek szerződést. A Volán Buszpark Kft. a 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbuszt a miskolci és szolnoki székhelyű közlekedési központoknak, valamint a Volánbusz Zrt.-nek adja át üzemeltetésre. Így 316 darabra nő azoknak a Credo buszoknak a száma, amelyeket a gyártó a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program tavaly nyári bejelentése óta állított forgalomba.

De nem dőlnek hátra a szakemberek: a cégcsoport a következő időszakban több százmillió forint értékű beruházást hajt végre. A győri telephelyen - ahol az összeszerelés zajlik - még idén elindul a gyártócsarnok bővítése. Mosonmagyaróváron pedig már megkezdődött a legújabb gépbeszerzési program: CNC forgácsoló gépeket, plazmavágót, csúcstechnológiájú csőlézert vásárolnak, valamint új festő-fényező fülkéket alakítanak ki. Ott még az üzem jelentős bővítése előtt lehetőségünk nyílt körülnézni, a két telephelyről fotókkal gazdag beszámolót mutattunk 2016 februárjában olvasóinknak.

A most átadott könnyűszerkezetű Credo buszok takarékos Euro 6-os motorokkal készültek, ezért üzemanyag-felhasználásuk és károsanyag-kibocsátásuk egyaránt alacsony.

Kiemelt Partnereink