Archív Verseny indult az ellátási láncok fejlesztésére

Verseny indult az ellátási láncok fejlesztésére

autopro.hu/V.M. | 2020.07.07 12:23

Verseny indult az ellátási láncok fejlesztésére

Fotó: Pexels

A brit kormány kettő új versenyt hirdetett meg, melyek célja az olyan digitális megoldások fejlesztésének legfeljebb 1,5 millió fonttal (1,9 millió dollár) történő támogatása, amikkel az Egyesült Királyság ellátási láncai hatékonyabbá és ellenállóbbá tehetőek, segítve a koronavírus-járvány utáni talpra állást.

Hirdetés

A kettő verseny egyikére megvalósíthatósági tanulmányokkal, míg a másikra kutatásokkal nevezhetnek a vállalatokból álló konzorciumok. A szervezők szerepét kettő, ipari innovációt támogató szervezet, a Made Smarter, illetve a UK Research and Innovation tölti be, míg a forrást a brit kormány biztosítja.

A COVID-19 okozta járvány ráirányította a figyelmet az ellátási láncok sérülékenységére és az ellenállóság fontosságára. A megmérettetésekkel ösztönözni szeretnék az olyan technológiák – például a mesterséges intelligencia – fejlesztését és alkalmazását, amik segítenek előre jelezni a kereslet-kínálat változásait.

A Made Smarter társelnöke, Jürgen Maier elmondta, hogy az ellátási láncok fejlesztése lökést fog adni a vállalkozásoknak, amik azon dolgoznak, hogy növeljék megrendeléseik számát. Hozzátette, hogy az új program lehetővé fogja tenni, hogy a leginkább haladó szellemű egyének együtt dolgozzanak olyan technológiákon, amik végül világszerte nélkülözhetetlen eszközökké válnak.

Alapjaiban gondolhatják újra az ellátási láncokat

Az állami támogatásért folyamodó konzorciumok megpróbálhatják fejleszteni vagy átalakítani a már meglévő ellátási láncokat, esetleg teljesen új koncepciókkal is előállhatnak. A július 6. és október 7. közti jelentkezési idővel meghirdetett versenyen bármekkora cégek indulhatnak, de a konzorciumoknak legalább egy kis- vagy közepes vállalkozást is magába kell foglalnia. A maximum két év hosszúságú projektek összköltsége 250 ezer és 3 millió font között lehet, az állami támogatás pedig a költségek legfeljebb 70 százalékát fogja fedezni – áll a Drives & Controls cikkében.

Kiemelt Partnereink