Archív Vállalatok segítségét kéri a brit kormány a kátyúk elleni harcban

Vállalatok segítségét kéri a brit kormány a kátyúk elleni harcban

autopro.hu/V.M. | 2020.10.21 11:20

Vállalatok segítségét kéri a brit kormány a kátyúk elleni harcban

Fotó: Pixabay

Miután márciusban 2,75 milliárd eurót különítettek el a kátyúk elleni harcra, a brit kormány most fuvarközvetítő és más vállalatok segítségével akar létrehozni egy térképet a Nagy-Britannia útjain lévő kátyúkról.

Hirdetés

A Deliveroo ételfutár cég, az Uber fuvarközvetítő, a Tesco és a hozzájuk hasonló vállalatok a helyi hatóságokkal együttműködve fogják felmérni, hogy hol találhatóak kátyúk. Az adatokból egy térképet fognak összeállítani, ami alapján a kormány meghatározhatja, hogy hol van szükség útjavításra.

Grant Shapps, közlekedési miniszter úgy fogalmazott, hogy: „Azt akarom, hogy az útjaink olyan biztonságosak legyenek, amilyenek csak lehetnek, ezért a kijárási korlátozások alatt több száz mérföldnyi utat aszfaltoztunk újra. Most viszont tovább akarok menni a legfontosabb kátyúk feltérképezésével, és annak biztosításával, hogy azokat a lehető leghamarabb kijavítják.”

A fuvarozást folytató cégek bevonását Shapps azzal magyarázta, hogy azok jól ismerik az úthálózatot.

Többet kell az utakra fordítani

Még mielőtt beütött volna a járvány, egy biztosító társaság és egy gazdasági tanácsadó vállalat azt jósolta, hogy 2020 folyamán 16 százalékkal fog nőni a kátyúk száma, amennyiben az éves befektetések értéke változatlan marad.

A kijárási korlátozások alatt 319 mérföldnyi (nagyjából 510 kilométernyi) utat aszfaltoztak újra. 2010 óta az állam 1,32 milliárd eurót fordított a kátyúk eltüntetésére – írja a Motoring Research.

Kiemelt Partnereink