Archív Tovább romlanak a kínai autópiac kilátásai

Tovább romlanak a kínai autópiac kilátásai

autopro.hu/V.M. | 2020.04.07 11:18

Tovább romlanak a kínai autópiac kilátásai

Fotó: Pixabay

Az IHS Markit tovább rontotta a kínai autópiacra vonatkozó előrejelzését. Az ázsiai országban idén 11,5 százalékkal kevesebb személyautót, illetve kistehergépkocsit fognak értékesíteni, mint 2019-ben.

Hirdetés

Ez azt jelenti, hogy 2020-ban várhatóan mintegy 21,6 millió, a fentebbi kategóriákba tartozó járművet fognak eladni Kínában. Az elemzők ugyanakkor úgy látják, hogy 2021-ben ismét növekedési pályára állhat a kínai piac, így a tárgyévben 7,5 százalékos bővülés lesz tapasztalható.

Az IHS Markit legfrissebb előrejelzése figyelembe veszi a Kína Hupej tartományában, illetve a világ más részein található gyárak esetében bejelentett leállás-hosszabbításokat, és azok hatásait. Az előző héten a vállalat még csak 9,9 százalékos csökkenést jósolt Kínában, ami 22,4 millió jármű értékesítését jelentette, azonban már akkor is jelezte, hogy a valós érték alacsonyabb lehet, amennyiben a kínai kormány nem hoz intézkedéseket az autóeladások ösztönzése érdekében.

A Kínai Autógyártók Szövetsége (CAAM), mely az autóeladások 5 százalékos visszaesésére számít idén, a kormánytól vár segítséget az eladások növelésében. A Reuters cikkéből továbbá az is kiderül, hogy februárban rekord mértékű, éves összevetésben 79 százalékos csökkenés volt mérhető a kínai autókeresletben.

Kiemelt Partnereink