Archív Tovább javult a gyáripar helyzete az Egyesült Államokban

Tovább javult a gyáripar helyzete az Egyesült Államokban

autopro.hu/P.B. | 2020.08.11 10:16

Tovább javult a gyáripar helyzete az Egyesült Államokban

Fotó: Pexels

A koronavírus-járvány többek között a gyáripart is komolyan érintette, az év első felében tízéves mélypontra zuhant a szektor. Azonban nem kell sok idő a trendek megfordulásához, az USA BMI indexe júniusban 50 fölé emelkedett, ami azt jelenti, hogy a gazdaság most már növekszik, a gazdasági szereplők bizakodóak a közeljövőt illetően. A pozitív tendencia júliusban is folytatódott.

Hirdetés

Az új megrendeléseknek és a gyártásnak köszönhetően júliusban is emelkedett az USA BMI indexe (beszerzési menedzser index), a június 52,6 százalékról júliusra 54,2 százalékra nőtt, ami azt jelenti, hogy egyre optimistábbak a szektor szereplői. A koronavírus-járvány okozta mélypont áprilisban volt, ekkor az Egyesült Államok BMI-je mindössze 41,5 százalék volt, ami kifejezetten pesszimista légkört jelentett.

Júliusban a gyáripar járványból való kilábalása tovább folytatódott, a koronavírus okozta zavarok egyre kisebbek – nyilatkozta Timothy Fiore a Machine Design című lapnak.

A növekedés második hónapja tart, ezt megelőzően pedig három hónapnyi pesszimista időszak volt jellemző az Egyesült Államok gyáriparára.

Nem minden szektor optimista

A legjobb helyzetben az informatikai és elektronikai eszközöket gyártó szegmens van, míg az üzemanyagot előállító cégekre vár a legnehezebb időszak. Javuló tendenciát mutat a fémipar is, ami nagyjából a normális működés szintjének 70 százalékán áll az országban.

Kiemelt Partnereink