Archív Több elektromos autót akar az útjain látni Ausztria

Több elektromos autót akar az útjain látni Ausztria

autopro.hu/V.M. | 2020.07.01 09:20

Több elektromos autót akar az útjain látni Ausztria

Fotó: Daimler Global Media Site

Ausztria júliustól növeli az akkumulátoros elektromos autók és az elektromos biciklik vásárlását ösztönző ártámogatásokat, emellett a töltőpontok telepítésére nyújtott támogatások összegét többszörösére emeli, hogy még jobban kivegye részét a globális felmelegedés elleni küzdelemből – jelentette be a gazdasági miniszter, Leonore Gewessler.

Hirdetés

Az elektromos autók vásárlói július 1-től a korábbi 3000 helyett már 5000 euró támogatásban részesülnek. A miniszter azt is elárulta, hogy a növelés az autóipar közreműködésének köszönhetően valósulhatott meg, az iparági vállalatok ugyanis a jövőben 2000 euróval fognak hozzájárulni a támogatás összegéhez.

Az osztrák statisztikai hivatal adatai szerint 2020 májusának végén közel 33 ezer elektromos jármű volt bejegyezve az országban, melyek mintegy kétharmada haszongépjármű volt. A villanyhajtású típusok Ausztria járműállományának 0,7 százalékát teszik ki.

A töltőpontok telepítésére vonatkozó támogatások összegét megháromszorozzák. Otthoni töltőkre és intelligens töltőkábelekre 600 euró, nyilvános töltőpontokra pedig 1800 euró fog járni. Ausztriában egyébként jelenleg 5500 töltőállomás található, amik számát a kormány minél hamarabb bővíteni szeretné.

Az elektromos biciklik vételét legfeljebb 1200 euróval fogják támogatni. 700 eurót az állam fog biztosítani, míg a fennmaradó részt az adott márka vezérképviselete – adta hírül a Reuters.

Kiemelt Partnereink