Archív Roncs-prémium program az informatikában? A britek megpróbálják!

Roncs-prémium program az informatikában? A britek megpróbálják!

autopro.hu/P.B. | 2020.09.10 10:17

Roncs-prémium program az informatikában? A britek megpróbálják!

Fotó: Pixabay

Nagy-Britannia a járműiparból jól ismert roncs-prémium programmal próbálhatja meg beruházásokra ösztönözni a brit vállalkozásokat az IT-szektorban. A program célja az lenne, hogy az ország minél gyorsabban kilábalhasson a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból.

Hirdetés

A nyár elején merült fel a brit parlamentben az ötlet, hogy a régi számítógépek, informatikai eszközök selejtezését azzal gyorsítanák fel, hogy az ilyen régi eszközöket beszámítják az újak vásárlásába, vagy támogatást adnak az új gépek vásárlásához a régiekért cserébe. Az ötlet célja az informatikai beruházások ösztönzése.

A The Manufacturer szerint a program segítséget nyújthat azon üzemek számára, amelyeknek le kellett állítaniuk a termelést a járvány miatt. Az újraindulásban, valamint a termelés volumenének növelésében is segíthet az állami ösztönzés.

Másfelől a brit kormánynak is szüksége van arra, hogy a nagyobb cégek beruházásokkal pörgessék fel az ország gazdaságát, így a program tulajdonképpen minden oldal számára jól jöhet.

Kiemelt Partnereink