Archív Nem szigorít Németország, örül a járműipar

Nem szigorít Németország, örül a járműipar

autopro.hu/P.B. | 2021.03.25 11:21

Nem szigorít Németország, örül a járműipar

Fotó: Volkswagen Newsroom

Németországban az elmúlt napokban téma volt, hogy szigorítsanak-e a járványügyi korlátozásokon a húsvéti ünnepekre, legyenek-e keményebb kijárási korlátozások. Az intézkedések érintették volna az autógyárakat is, ám végül a kancellár nem tartotta szükségesnek a további szigorítást.

Hirdetés

Alighogy a húsvéti szigorítások témát szolgáltattak volna a német közbeszédnek, máris megnyugodhatott a járműipar: elvetette a kormány és a kancellár az ötletet, nem lesz kijárási tilalom az ünnepek előtt vagy alatt Németországban. A járműipar képviselői üdvözölték a döntést.

A hiba beismerése megmutatja az igazi nagyságot – kommentálta a hírt Hildegard Müller, a VDA német járműipari szövetség elnöke.

Müller hozzátette, hogy az országnak most össze kell fognia, és nem a hibákat, hanem a megoldásokat kell keresnie. Mint fogalmazott, a járműipar eddig is nagyban hozzájárult a járvány elleni küzdelemhez, és ezt követően is így fog tenni. Az ország legfontosabb célja pedig a járvány legyőzése.

A német járműipar korábban egy esetleges szigorú lezárás következményeire figyelmeztetett, kiemelve, hogy a gazdaság nem tudja elviselni egy, a tavalyi lezárásokhoz hasonló korlátozás következményeit – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink