Archív Nem sok jót várnak a fémmegmunkálók

Nem sok jót várnak a fémmegmunkálók

autopro.hu/P.B. | 2021.11.23 17:21

Nem sok jót várnak a fémmegmunkálók

Fotó: Facebook/Indupro-Kft.

Egy friss amerikai felmérés szerint a fémmegmunkálással foglalkozó amerikai cégek nem várnak változásokat a helyzetükben – továbbra is növekvő szállítási időt várnak többek között a chip- és munkaerőhiány miatt.

Hirdetés

A felmérésben 105 fémmegmunkálással foglalkozó amerikai céget kérdeztek meg. A válaszadók többsége csak minimális változásokra számít a gazdasági környezetben az idei év végéig. Ugyan a 2020-as évhez képest a fémmegmunkálók nagyobb rendelésállománnyal rendelkeznek, az idei év első feléhez képest már visszaesés tapasztalható.

Más iparágakhoz hasonlóan itt is az egész évben számolni kellett a munkaerőhiánnyal és az ellátási problémákkal. Ezek miatt a fémmegmunkálással foglalkozó vállalatok többsége növekvő szállítási időkkel számol, illetve azokat tapasztalt az év során.

Lassan egy éve nincs elég dolgozó

A koronavírus-járvány kirobbanása után csak átmenetileg szűnt meg – vagy enyhült – a munkaerőhiány. 2020 decembere óta folyamatosan van nyitott állás a fémmegmunkálással foglalkozó vállalatok többségénél. A legfrissebb felmérés szerint a válaszadók 70 százaléka szeretné növelni a dolgozói létszámát.

A fémmegmunkálók szövetsége közben aggodalmát fejezte ki az acélhiány miatt, valamint az amerikai kormány legújabb törvényjavaslata miatt is, ami szabályozni kívánja az acél árát – írja az Industry Week.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink