Archív Lökést ad a hidrogénhajtású járművek fejlesztésének Kína

Lökést ad a hidrogénhajtású járművek fejlesztésének Kína

autopro.hu/V.M. | 2020.09.07 14:21

Lökést ad a hidrogénhajtású járművek fejlesztésének Kína

Fotó: BMW Group Press Site

Az elektromos járművek vételének ösztönzése után a kínai kormány a jövőben támogatni fogja a hidrogén üzemanyagcellás technológiákat fejlesztő vállalatokat – hangzott el a Kínai Autóipari Technológiai és Kutatóközpont (CATARC) nemrég megrendezett konferenciáján.

Hirdetés

Kína jelenleg a legnagyobb piaca a kínai szabályozások által egységesen az „új energia járművek” (New Energy Vehicles – NEV) kategóriájába sorolt akkumulátoros elektromos, plug-in hibrid és hidrogénhajtású járműveknek. Az állam már régóta ösztönzi az alternatív hajtású gépkocsik vásárlását, az új támogatási csomag azonban más jellegű lesz.

A Tiencsin városában tartott eseményen Song Qiuling, a kínai pénzügyi minisztérium egyik magas beosztású munkatársa beszélt a tervekről. A kormány elsődlegesen az olyan fejlesztéseket fogja segíteni, amik nagy távolságú áruszállításhoz, például nehéz tehergépjárművekhez kötődnek.

Az önkormányzatokra is számítanak

Song azt is elárulta, hogy a városok vezetőit arra fogják ösztönözni, hogy lépjenek együttműködésre a hidrogén üzemanyagcellás technológiában érdekelt vállalatokkal, hogy azáltal fejlesszék az iparág ellátási láncát, további részletekbe azonban nem bocsátkozott – áll a Reuters cikkében.

Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, ugyanezen az eseményen a Kínai Gépjárműgyártók Szövetségének egyik képviselője pedig arról beszélt, hogy a következő öt évben a kínai gépkocsi-piac várhatóan csak kis mértékben fog növekedni.

Kiemelt Partnereink