Archív Két új gyárat épít az Intel

Két új gyárat épít az Intel

autopro.hu/P.B. | 2021.03.26 15:23

Két új gyárat épít az Intel

Fotó: Facebook/Intel

Egy online eseményen jelentette be Pat Gelsinger, az Intel vezérigazgatója, hogy IDM 2.0 néven új stratégiát fogalmazott meg a vállalat a gyártás, az innováció és a termékvezetés területén. A cél a hosszú távú értékteremtés a befektetők számára.

Hirdetés

Az új stratégia mellett Gelsinger arról is beszélt, hogy az Intelnek komoly növekedési tervei vannak. Ennek részeként húszmilliárd dollár értékben épít két gyárat a vállalat az Egyesült Államokban, Arizona államban, valamint Európában és az Egyesült Államokban is vezető kíván lenni a kapacitás terén.

A vezérigazgató elmondta, hogy az Intel az egyetlen olyan vállalat, ami szoftverekkel, szilíciummal, csomagolással és gyártással is foglalkozik tömegtermelési szinten. Éppen ezért az IDM 2.0 egy olyan stratégia, aminek megvalósítására csak az Intel képes – tette hozzá. Mint mondta, minden kategóriában a lehető legjobbat akarják kihozni magukból az Intelnél.

Új korszak az innovációban

Az Intel új stratégiája új korszakot jelent az innováció terén – írja a Manufacturing Global. A stratégia három fő részből áll: az Intel globális, kiterjedt gyárhálózatából, a kapacitások maximális kihasználásából és a világszintű öntödei üzlet kiépítéséből.

A céljai elérésének érdekében az Intel szorosabbra fűzi partnerségét az IBM-mel, valamint Intel Foundry Services néven új, önálló üzleti egységet hoz létre.

Kiemelt Partnereink