Archív Jöhet a megkönnyebbülés a járműiparban?

Jöhet a megkönnyebbülés a járműiparban?

autopro.hu/P.B. | 2022.02.02 17:23

Jöhet a megkönnyebbülés a járműiparban?

Fotó: Knorr-Bremse

Egy friss felmérés szerint a német járműiparban az elmúlt időszakban javult a nyersanyaghelyzet. Az egyelőre még nem jelenthető ki, hogy trendforduló történt, és innen már folyamatos lesz a javulás, de mindenesetre kicsit fellélegezhetnek a gyártók.

Hirdetés

A müncheni Ifo Intézet felmérése szerint valamelyest enyhült a nyersanyaghiány a német autóiparban. Januárban a megkérdezett cégek 77,9 százaléka panaszkodott alkatrész- és anyagbeszerzési problémákra, 2021 decemberében ez az arány 92,9 százalék volt. A német ipar egészében januárban 67,3 százalék volt az arány, tavaly decemberben pedig 81,9 százalék. Az Ifo körülbelül 2300 céget kérdezett meg.

Klaus Wohlrabe, a felmérések vezetője egyelőre nem akar túl optimista nyilatkozatokat tenni: „egyelőre nem világos, hogy ez trendforduló-e" – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a fejlemény ellenére még bőven van miért aggódnia a vállalatoknak.

Továbbra is különösen nagy az anyaghiány az elektromos berendezéseket gyártók körében, ahol 89,6 százalék panaszkodik hiányra, a gépiparban viszont 91-ről 80,6 százalékra esett a hiánnyal küzdők aránya – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink