Archív Gyorsan növekszik az autóeladások száma Japánban

Gyorsan növekszik az autóeladások száma Japánban

autopro.hu/P.B. | 2020.09.24 12:23

Gyorsan növekszik az autóeladások száma Japánban

Fotó: Pixabay

Egy csütörtöki bejelentés szerint Japánban a hazai autóeladások száma nagyon gyorsan növekszik szeptemberben, sőt, már május óta tart a javulás, amikor a japán kormány feloldotta a kijárási korlátozásokat. Ugyanakkor a szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy egy erős második hullám következtében elképzelhető, hogy az embereknek nem lesz pénze autót venni.

Hirdetés

Japán a világ harmadik legnagyobb gazdasága, a koronavírus-járvány miatt viszont a második világháború óta nem látott válságba került, legalábbbis azóta nem volt ilyen rossz negyedéve a japán gazdaságnak, mint amilyen az idei második negyedév volt. Nyár óta javuló tendenciákat és életjeleket mutat a japán gazdaság, de még nem lehet megnyugodni.

Seiichi Nagatsuka, a Japán Autógyártók Szövetségének (JAMA) alelnöke egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy belföldi autóeladások száma szeptemberre szinte helyreállt, és várhatóan megközelíti majd a tavaly szeptemberi adatokat. Azonban Nagatsuka hozzátette, hogy az emberek költekezése nem nő olyan nagy ütemben, ezért még nehéz hónapok előtt állhat az autóipar.

Tavaszi mélypont

A japán autóeladások száma májusban volt a mélyponton, miután áprilisban a japán kormány kijárási korlátozásokat vezetett be. Májusra éves összevetésben 40 százalékkal esett vissza az autóeladások száma a szigetországban.

A JAMA (melynek az összes nagy japán autógyártó a tagja, így a Toyota, a Honda és a Nissan is) azt szeretné elérni, ha a japán kormány meghosszabbítaná a tavasszal hozott adókedvezményeket és egyéb autóvásárlási ösztönzőket, hogy a piaci bővülés a nyári fellendülés után ne álljon le – írja a Reuters.

Kiemelt Partnereink