Archív Bővül a gazdaságvédelmi akcióterv

Bővül a gazdaságvédelmi akcióterv

MTI | 2020.01.06 08:33

Bővül a gazdaságvédelmi akcióterv

Fotó: facebook.com/VargaMihalyKepviselo

Jövőre a gazdaságvédelmi akcióterv újabb pontjai lépnek életbe, amelyek az adócsökkentések mellett célzott támogatásokkal segítik a családokat és a vállalkozásokat, a kormány célja, hogy megőrizhessük az eddig elért eredményeket.

Hirdetés

Varga Mihály pénzügyminiszter kifejtette, hogy folytatódnak az adócsökkentések, többek között a kisvállalati adó mértéke is, amely 2020-tól 12 százalékra csökken, és ennek köszönhetően 45 ezer magyar vállalkozásnak mérséklődnek a terhei. Ugyanakkor megjegyezte, a kormány felfüggeszti a reklámadót, amelynek mértéke így 2022-ig 0 százalék lesz, mindez pedig a tárcavezető szerint hozzájárul majd a piac bővüléséhez.

Egyszerűsítik az adóadminisztrációt: jövőre négy különböző járulékot vonnak össze, egy adótípust pedig megszüntetnek.

Kiemelt figyelmet kap a K+F

A kormány összesen 15 milliárd forintos tőkeemeléssel támogatja, hogy a vállalkozások könnyebben és olcsóbban juthassanak hozzá a beruházásiakhoz szükséges hiteleikhez.

A kormány célja, hogy több és eredményesebb kutatás valósuljon meg Magyarországon, ezért jövőre 32 milliárd forinttal nő a kutatás-fejlesztés támogatása - jelentette ki a pénzügyminiszter, aki arról is beszámolt, hogy jövőre elindul az öntözésfejlesztési program, amelyben a következő időszakban 17 milliárd forint fordítanak majd erre a célra évente.

Nyitókép: facebook.com/pg/VargaMihalyKepviselo

Kiemelt Partnereink