Elemzések Van, ahol még több kínai beruházást akarnak

Van, ahol még több kínai beruházást akarnak

autopro.hu/P.B. | 2023.06.23 14:18

Van, ahol még több kínai beruházást akarnak

Fotó: Pexels

Szívesen fűzné szorosabbra Kína és Franciaország gazdasági kapcsolatait a francia gazdasági miniszter. Az elektromobilitással kapcsolatos beruházásokat is örömmel várják Franciaországban, de a fordított irányú kapcsolatokat is ösztönöznék.

Hirdetés

Bruno Le Maire francia gazdasági miniszter a Li Qiang kínai miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen a két ország közötti gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzését szorgalmazta. A miniszter szerit a két ország elsőrendű gazdasági partner, akik között az együttműködést két szuverén nemzet között az egyenlő verseny alapján ki kell terjeszteni.

„A francia cégek szeretik Kínát, be akarnak fektetni ott. A kínai cégeket pedig szívesen látják Franciaországban” – mondta Le Maire.

Akkugyárak is jöhetnek

A francia gazdasági miniszter szerint a két ország közötti együttműködést ki kell terjeszteni, és szeretnének még több kínai befektetőt üdvözölni Franciaországban az elektromos autók és az akkumulátortechnológia területén is.

Le Maire és Li Qiang találkozójára az új globális pénzügyi paktumról szóló párizsi nemzetközi csúcs előestéjén került sor, amelyen a kínai miniszterelnök is részt vett – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink