Elemzések Valósággal kapkodtak a használt Q8-asok után

Valósággal kapkodtak a használt Q8-asok után

Végh Martin | 2021.10.16 08:22

Valósággal kapkodtak a használt Q8-asok után

Fotó: Audi MediaCenter

2021 harmadik negyedévében az Audik bizonyultak a legnépszerűbb használt autóknak a Kocsi.hu használtautó-hirdetési portál statisztikái szerint. Kifejezetten sokan keresték a négykarikás márka SUV-kínálatának csúcsát képző Q8-at, amik 20 milliót is jócskán meghaladó áruk ellenére jellemzően kevesebb, mint két hét alatt elkeltek.

Hirdetés

A július-szeptemberi negyedévben összesen 16.350 darab személyautó hirdetését távolították el a Kocsi.hu adatbázisából. Ez a használt járművek iránti kereslet stabil növekedését jelzi, ugyanis a szám a második negyedévit 6,9 százalékkal, míg az első negyedévit harmadával, 32,3 százalékkal múlja felül.

A portál közvetítésével lezajlott adásvételek számának emelkedése követi a tágabb hazai használtautó-piacon megfigyelhető trendet. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az augusztussal zárult nyolc hónapban 534.400 használt személyautó cserélt gazdát Magyarországon, ami 3,5 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket.

Nem hoztak újat az elmúlt hónapok

A márkák népszerűségének vizsgálata nem okozott meglepetést: az első helyeken kivétel nélkül német és német kötődésű brandeket találunk. Az előző három hónap legkeresettebb használt autói – ahogy az év egész első felében is – az Audik voltak a Kocsi.hu statisztikái szerint – azokból 3401 darabot értékesítettek. Második helyen a BMW végzett 2620 törölt hirdetéssel, harmadik az Opel volt 1223 darabbal, míg a negyedik a Volkswagen 914 autóval.

A lista legelső más országhoz köthető márkája a Toyota volt, ami 639 járművel a hatodik helyezést érdemelte ki, közvetlenül utána a Suzuki következett 532 autóval. Az első francia márkáig, ami 469 értékesítéssel a Renault, a tizedik helyig kell lemennünk.

Hiába a kövér árcédula, imádják Audi szabadidő-járműveit

A márkák népszerűségi listájánál már sokkal több érdekességet tartalmaz a modellek szerinti bontás. Az Audi Q-széria zászlóshajójából, a 2018 óta gyártott Q8-asből 332 darab kelt el július eleje és szeptember vége között, amivel a használt Audik harmadik legkeresettebb típusává lépett elő az első helyezett A6 és az utána következő A4 után. Az újonnan 25 millió 251 ezer indulóárú modellt nem is kellet sokéig hirdetni, átlagosan ugyanis mindössze 13 nap telt el a hirdetés fel- és levétele között. A használt példányokat pedig úgy néz ki jellemzően ennél magasabb áron vásárolták meg, a cikk készítésekor ugyanis a Kocsi.hu-n hirdetett legolcsóbb jármű ára is 26 millió forint felett volt.

Ugyanilyen gyorsan vitték el az Audi e-tron akkumulátoros elektromos crossovereket is, amikből 320 darabot adtak el három hónap leforgása alatt. Kiemelendő, hogy a Belgiumban készülő járműveken kifejezetten keveset futott állapotukban, átlagosan 16.531 kilométer után adtak túl. A Kocsi.hu adatai szerint nem volt még egy olyan személyautótípus, ami ilyen alacsony átlagos futásteljesítménnyel és ilyen nagy számban cserélt volna gazdát a vizsgált időszakban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink