Elemzések Trendforduló a legnagyobb autópiacon

Trendforduló a legnagyobb autópiacon

autopro.hu/P.B. | 2022.07.08 06:16

Trendforduló a legnagyobb autópiacon

Fotó: Pixabay

Kínában júniusban február óta először nőttek az újautó-eladások. Az eladott járművek száma bő ötödével, 2,45 millió darabra nőtt az előző évhez képest - derült ki a CAAM előzetes adataiból. Májushoz képest valamivel több mint egyharmados növekedés volt tapasztalható.

Hirdetés

Májusban valamivel több mint egy százalékkal, 1,62 millió darabra esett vissza a kereskedőknek eladott új autók száma Kínában. Mivel a CPCA iparági szövetség adatai szerint májusban 17 százalékkal, 1,35 millió autóra estek vissza a kereskedők eladásai az ügyfelek felé, a kereskedők még mindig készleteket halmoztak fel. Az ügyfeleknek átadott autók számának júniusi CPCA adatait még nem hozták nyilvánosságra, a 2,45 millió az a szám amennyi autót a gyártók a kereskedőknek átadtak.

A szövetség a közelmúltban több mint tíz százalékos növekedést prognosztizált az ügyfélszállítások terén júniusra az előző évhez képest, ez az eredmény reménysugár lenne az ipar számára. A kínai autópiacra már régóta nyomás nehezedik: a chiphiány kihat a termelésre, az eladások pedig az utóbbi időben jelentősen visszaestek az ország számos régiójában érvényesülő szigorú koronazárlat miatt – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink