Elemzések Opelből fogyott a legtöbb februárban, az Octavia nem talál kihívót

Opelből fogyott a legtöbb februárban, az Octavia nem talál kihívót

autopro.hu | 2014.03.03 14:22

Opelből fogyott a legtöbb februárban, az Octavia nem talál kihívót

2014 februárjában összesen 5 ezer 17 darab új személygépkocsi, valamint 950 darab 3,5 tonna összsúlyt nem meghaladó kishaszon-gépjármű került forgalomba Magyarországon.

Hirdetés

A személygépjárművek esetén a forgalomba helyezési mennyiség a tavaly februári számoknál 30 százalékkal magasabb, a kishaszon-gépjárművek szegmensében az előző év azonos időszakának eredményeihez képest 18 százalékos növekedés történt.

Februárban a legsikeresebb gyártó (személyautó és összes haszongépjármű) az Opel volt 679 darabszámmal, ezzel a hazai piac 11,3 százalékát sikerült lefednie a márkának.

Az Opel sikeréhez alighanem a szentgotthárdi gyár tevékenysége is hozzájárul

Ha csak a személyautók piacát nézzük, az év második hónapjának győztese szintén az Opel 611 darabszámmal és 12,2 százalékos piaci részesedéssel. A második a Volkswagen (534), a harmadik pedig a Skoda (532), majd a Ford (515) és a Suzuki (409) következik a listán.

A modellek sorában a Skoda Octavia fogyott leginkább (368). A második helyezett Suzuki Swiftből szinte csak feleannyi kelt el (194). A sort a Ford Focus (159), a VW Golf (158) és Opel Astra (155) folytatja, egymást szorosan követve.

Az új Skoda Superb is vonzza a vásárlókat

A 3,5 tonna összsúlyt meg nem haladó kishaszon-járművek eladása terén a február is a Fiat Ducatónak kedvezett 83 darabos forgalomba helyezéssel, mögötte 7 darabbal maradt csuipán le a Toyota Hilux, a harmadik helyen a Peugeot Boxer végzett 57darabbal.

A magyar gépjárműpiac céges és magán eladások tekintetében továbbra sem mutat számottevő változást. Az új autó forgalomba-helyezések többsége céges, a magán eladások a piac 26 százalékát teszik csak ki.

Kiemelt Partnereink