Elemzések Mercedes: felívelőben a hamisítványok kereskedelme

Mercedes: felívelőben a hamisítványok kereskedelme

autopro.hu/V.M. | 2022.08.05 14:17

Mercedes: felívelőben a hamisítványok kereskedelme

Fotó: Daimler Global Media Site

A Mercedes-Benz közleménye szerint a világjárvány elmúlt két évében a hamisított autóalkatrészek kereskedelme egyre aktívabbá vált az online platformokon, ahol a bűnözők elcsípése még nehezebb feladatot jelent.

Hirdetés

„A hamisított termékek online platformokon és közösségi médián keresztüli kereskedelme tovább nő” – mondta el Renata Jungo Brüngger, a Mercedes jogi ügyekért felelős igazgatója.

Közleményében a Mercedes megjegyzi, hogy a hamis komponensek hirdetéseit gyorsan el lehet helyezni az internetes felületeken, azután pedig értékesítésüket a közösségi média segítségével lehet felgyorsítani.

Még több hamisítványt cserkésztek be

Csak 2021-ben a hatóságok több mint 1,86 millió hamis Mercedes alkatrészt foglaltak le körülbelül 650 házkutatás alatt. A lefoglalt termékek száma jelentősen, 6 százalékkal haladja meg a 2020-ast.

„A hamisítási ipar szervezett bűnhálózatokkal rendelkezik, és gyakran több profitot generál, mint a drogkereskedelem” – mutatott rá Renata Jungo Brüngger. „Világszerte szorosan együttműködünk a hatóságokkal, hogy szétziláljuk ezeket a hálózatokat, és felvegyük a harcot a közlekedésbiztonsági veszélyekkel.”

A Mercedes kiemeli, hogy a hamisított termékek nem csupán gyenge minőségűek általában, de a közlekedők testi épségére is veszélyt jelentenek, ami még inkább aláhúzza kiszűrésük és a hamisítók elleni küzdelem fontosságát.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink