Elemzések Később válhatnak olcsóbbá az e-autók?

Később válhatnak olcsóbbá az e-autók?

autopro.hu/V.R. | 2023.06.02 08:18

Később válhatnak olcsóbbá az e-autók?

Fotó: Ford Media Center

A Ford vezérigazgatója nemrégiben elmondta, hogy az elektromos járművek előállítási költsége lehet, hogy csak 2030 után csökken a benzinüzemű autókénak szintjére, párhuzamosan azzal, hogy a gyártási folyamat egyszerűbbé és kevésbé munkaigényessé válik. Ezzel szemben az elemzők 2025-re jósolják a költségegyenlőséget.

Hirdetés

Egy befektetői konferencián Jim Farley elmondta, hogy sok autógyártó számára az elektromos járművek továbbra is drágábbak maradnak, mint belső égésű motorral hajtott társaik, várhatóan addig, amíg a második és harmadik generációs modelleket nem kezdik el gyártani az évtized későbbi szakaszában.

Farley azt is hozzátette, hogy 2030 és 2035 között az iparág elektromos járművekkel kapcsolatos költségmegtakarításainak nagy része a „drámaian alacsonyabb munkaintenzitásból” származik majd, mivel a járművek egyszerűbben, kevesebb alkatrésszel lesznek gyárthatóak és kisebb, olcsóbb anyagokat igénylő akkumulátorokkal lesznek felszerelve.

Egyre sikeresebb a szoftverszolgáltatás

Farley továbbá előrejelezte, hogy az iparág alacsonyabb forgalmazási költségeket realizálhat az elektromos járművek online értékesítéséből, míg az új, szoftveralapú digitális szolgáltatásokból magasabb bevételekre tehet szert.

A Reuters beszámolója szerint a Ford szoftverszolgáltatási üzletágának 600 ezer előfizetője van, ami háromszorosa az egy évvel ezelőtti számnak.

Ahogy a vállalat kiterjeszti adatgyűjtési lehetőségeit, a Ford követheti a többi autógyártó, köztük a Tesla és a General Motors példáját biztosítások kínálása által – mondta Farley.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink