Elemzések Jövőre sem enyhül a nyomás az autóiparon

Jövőre sem enyhül a nyomás az autóiparon

MTI | 2022.10.24 09:19

Jövőre sem enyhül a nyomás az autóiparon

Fotó: Volkswagen

A gazdasági visszaesés növekvő valószínűsége és a továbbra is makacsul kitartó chiphiány beárnyékolja a járműipar kilátásait Thomas Schäfer, Volkswagen Csoport VW márkaigazgatója szerint.

Hirdetés

„Még mindig a közepén járunk” – jelentette ki Schäfer csütörtökön az autóipari intézet (ifa) szakmai csúcstalálkozóján, megjegyezve, hogy a félvezetőellátás problémái továbbra is példátlan kihívást jelentenek a járműipar számára.

„Az is világos, hogy jövőre még erősebb lesz az ellenszél” – jelentette ki válaszul arra a kérdésre, hogy fenyegeti-e az ágazatot az értékesítési volumen csökkenése. Elmondása szerint bizonyos piacokon csökkenőben van a megrendelések száma, ami recessziós aggodalmakra utal.

Bizakodó hangot ütött meg viszont Schäfer az új VW ID.Buzz elektromos kisbusz piaci kilátásaival kapcsolatban. Elmondta, hogy világszerte már közel 20 ezer megrendelés érkezett a járműre, még mielőtt azt akár egyetlen potenciális ügyfél is kipróbálhatta volna.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink