Elemzések Jelentősen nőttek az újautó-eladások az USA-ban

Jelentősen nőttek az újautó-eladások az USA-ban

autopro.hu/P.B. | 2024.01.04 06:18

Jelentősen nőttek az újautó-eladások az USA-ban

Fotó: Ford Media Center

Az Egyesült Államokban az új gépjárművek eladásai 12-13 százalékkal nőttek 2023-ban az előző évhez képest, elsősorban az SUV-k és a pickupok iránti tartós kereslet miatt. Az elemzők ugyanakkor attól tartanak, hogy kihívásokkal teli év várható 2024-ben.

Hirdetés

A Cox Automotive iparági tanácsadó „meglepően erős értékesítési évnek” nevezte a 2023-as évet, de hozzátette, hogy magas árak és a szintén magas kamatlábak miatt nem biztos, hogy tartósan maradni fog az eladások növekedése.

A Cox szerint az egész éves eladások 2023-ban 12 százalékkal, körülbelül 15,5 millió darabra nőttek, míg a J.D. Power és a GlobalData tanácsadók 13,2 százalékos növekedést jósoltak az időszakra.

„Ez a harmadik egymást követő év, amikor az amerikai fogyasztók több mint félbillió dollárt költöttek új járművek vásárlására” - mondta J.D. Power múlt havi jelentésében.

Várhatóan az elektromos járművek értékesítése is emelkedni fog. A Tesla mintegy 38 százalékos növekedésről számolt be január másodikán, és mivel a cég piacvezető az elektromos autók terén, így várhatóan a jó számai az egész szegmenst felfelé húzzák majd.

A nagy amerikai gyártók, mint a Ford, a GM vagy a Stellantis a napokban fogják közzétenni a 2023-as eladási adatait – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink