Elemzések Ezeket az extrákat szeretik a legjobban az autósok

Ezeket az extrákat szeretik a legjobban az autósok

autopro.hu/P.B. | 2021.10.25 08:18

Ezeket az extrákat szeretik a legjobban az autósok

Fotó: Daimler Media

A kaliforniai székhelyű AutoPacific felmérte, hogy jelenleg melyik opcionálisan választható kiegészítőket szeretik a legjobban az autósok, és melyek azok, amire legkevésbé van szükségük. Száz különböző extrára kérdeztek rá.

Hirdetés

Az AutoPacific közel 90 ezer embert kérdezett meg az autókhoz választható opciókról, a válaszadók többsége – 50 ezren – tervezi, hogy a közeljövőben új autót vásárol. Mind a száz megkérdezett extrát nem soroljuk fel, ám a legnépszerűbb és a legkevésbé népszerű öt választ igen.

Az extrák közül az ülésfűtést kedvelik a legjobban a válaszadók, ezt 66 százalék jelölte meg, míg a holttérfigyelő kamerát 60 százaléknyian szeretnék az autójukba. A harmadik legnépszerűbb kiegészítő a parkolást segítő szenzor volt 55 százalékkal. Egyaránt a válaszolók 54 százaléka szeretne az autójába összkerékhajtást és sávelhagyás-figyelőt. Érdekesség, hogy a tíz legnépszerűbb extra közé még három olyan opció került be, ami az ülésekkel kapcsolatos.

Nem annyira kellenek a hightech megoldások

A legkevésbé népszerű extra az önvezetés, ami ugyan még nem érhető el, de a kutatók mégis rákérdeztek. A válaszadók mindössze hét százaléka szeretne olyan autót, ami teljesen autonóm, és még kormány sincs benne. Ugyanígy mindössze hét százalék vágyik az online ügyintézésre az autóval kapcsolatban.

A legmodernebb autókban már elérhető mozgásérzékelő sem hiányzik sokaknak, kilenc százalék vágyik arra, hogy érintés nélkül, a mozdulataival vezérelje az infotainment rendszert, vagy éppen a klímát. Ugyanígy kilenc százalék akar biometrikus extrákat, azaz például azt, hogy a szeme alapján azonosítsa a tulajdonos az autó a tükrön keresztül.

Az öt legkevésbé népszerű extra közé még annak a lehetősége került be, hogy az infotainment rendszeren keresztül lehessen vásárolni (csak 12 százalékuk).

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink