Elemzések Akkutechnológiai nagyberuházás jön Nyergesújfalura – ez történt a 28. héten

Akkutechnológiai nagyberuházás jön Nyergesújfalura – ez történt a 28. héten

Kuthi Áron | 2019.07.15 13:30

Akkutechnológiai nagyberuházás jön Nyergesújfalura – ez történt a 28. héten

A magyar autóipar péntek délutánra tartogatta a bombameglepetést, azt, hogy a japán Toray Industries 127 milliárd forintos ráfordítással lítium akkumulátorokhoz használt szeparátor filmet gyártó üzemet épít Nyergesújfalun. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban, kattintson a kiemelt szavakra és olvasson bővebben a témában!

Hirdetés
  • A japán tulajdonú Toray Industries Hungary Kft. lítium akkumulátorokhoz használt szeparátor filmet előállító üzemet épít 127 milliárd forintos ráfordítással, jelentette be péntek délután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A Nyergesújfalun két ütemben megvalósuló beruházás világszinten húsz százalékkal bővíti a Toray Industries szeparátorgyártó kapacitását. A 45 hektáron megvalósuló beruházás 188 új munkahelyet teremt.
  • Bár szivárogtak már róla piaci pletykák, de múlt héten tudtuk meg azt is, hogy eladja a Magyar Telekom a T-Systems Magyarországot. A vevő a 4iG, amely megállapodást írt alá erről a Magyar Telekom Nyrt.-vel, a tranzakció év végéig zárulhat le.
  • Bajorországi cégek akár 40 milliárd forint értékű beruházásokat is hozhatnak a közeljövőben, erről beszélt Szijjártó Péter müncheni látogatása során. A külgazdasági és külügyminiszter többek között a Siemens vezető tisztségviselővel tárgyalt.
  • Nagy lépést tett a Titán '94, új üzemcsarnokot építenek a heves megyei Lőrinciben.

Személyi változások

  • Júliustól Michael Zink veszi át a Makláron és Egerben termelő Robert Bosch Automotive Steering Kft. műszaki ügyvezető igazgatói pozícióját. Az új vezető felel az operatív működtetésért, beleértve a termelési és a fejlesztési tevékenységek menedzsmentjét is.
  • Július 1-jétől Türker Gürtekin tölti be a török Otokoc Otomotiv autókölcsönzési- és lízingszolgáltatási nyújtó magyarországi leányvállalatának, a Budget Magyarországnak ügyvezető igazgatói pozícióját és irányítja a cég tevékenységét.

Interjú

  • Szászi István, a Robert Bosch Kft.-n belül működő Budapesti Fejlesztési Központ vezetője adott interjút az Autoprónak, aki a Gyömrői úti Campus 2 beruházásról is beszélt.
  • Meglepőt mondott az Autoprónak Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. olaj- és gázipar elemzője, szerinte ha Kína tartós recesszióba kerül, ősz folyamán háromszáz forint is lehet egy liter benzin.
  • Egyre több gondot okoznak a betegszabadságok. A járműgyártásban a szellemi dolgozók átlagosan 6,2, a fizikai munkát végzők pedig 14,2 napot hiányoznak évente egészségügyi okok miatt – mondta Dr. Jandrasits Gergely, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének (AIPM) alliance menedzsere.

Jelentési szezon

Trend

Kiemelt Partnereink