Elemzések A Volkswagen a világ leginnovatívabb autógyártója

A Volkswagen a világ leginnovatívabb autógyártója

autopro.hu/V.M. | 2021.08.27 06:20

A Volkswagen a világ leginnovatívabb autógyártója

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen 2021 leginnovatívabb autógyártója egy amerikai szervezet szerint, ami évente rangsorolja a világ autógyártóit. Közvetlenül a német OEM után a Daimler és a Tesla álltak elő a legjobb és legtöbb fejlesztéssel a 2020-2021-es időszakban.

Hirdetés

Az amerikai Autóipari Menedzsment Központ (Center of Automotive Management – CAM) a világ 30 autógyártójának, azáltal pedig azok körülbelül 80 márkájának fejlesztéseit vizsgálta meg. A rangsorolást a négy legfontosabb technológiai területen született összesen 645 innováció alapján végezték el. Mindegyik fejlesztést külön-külön értékelték olyan szempontok, mint eredetiség vagy felhasználói haszon szerint.

A legtöbb, 67 innovációval a VW állt elő, amivel egyhuzamban másodszorra végzett a rangsor tetején. A Daimler a második, a BMW a Tesla után a negyedik helyet érte el, nyilvánvalóvá téve a német OEM-ek innovációs előnyét.

Feljövőben a kínaiak

A kínai autógyártók fejlődését mutatja, hogy most először jutott be három kínai vállalat – név szerint a SAIC, a Great Wall és a Geely – a TOP 10-be. Stefan Bratzel, a kutatás vezetője szerint a kínai vállalatok jól pozicionáltak az elektromobilitás, a konnektivitás és az autonóm vezetés területein, ezért a jövőben komoly versenytársai lesznek a német cégeknek.

A CAM elemzése szerint a japán és francia gyártók innovációs képessége továbbra is alacsony. A Toyota például a tizenharmadik helyen áll, míg a Renault, a Stellantis és a Nissan mind mögötte helyezkednek el.

A CAM prémium márkákat felsoroló rangsorában a Mercedes-Benz nyerte el az első helyet, már harmadszorra egymás után. Az első négybe még sorrendben a Tesla, a BMW és az Audi jutott be – foglalta össze az eredményeket az electrive.com.

Kiemelt Partnereink