Elemzések A Hyundai a világ harmadik legnagyobb autógyártója

A Hyundai a világ harmadik legnagyobb autógyártója

autopro.hu/E.M. | 2022.08.17 06:21

A Hyundai a világ harmadik legnagyobb autógyártója

Fotó: Hyundai

A Hyundai Motor Csoport bejelentette, hogy globális értékesítési volumene 3,3 millió volt az idén január és június közötti időszakban. Ezzel harmadik helyre került a Volkswagen Csoport 4 millió és a Toyota 5,1 millió eladott járműve mögött.

Hirdetés

A Hyundai a tavalyi év első felében még csak az ötödik helyen állt. Szakértők szerint a Hyundai Motor Csoport világpiaci felemelkedéséhez a globális autógyártók termelési visszaesése is hozzájárult, amelynek hátterében a félvezetők hiánya húzódik meg.

A Hyundai Motor és a Kia eladásai az idei év első felében 5,1 százalékkal csökkentek a tavalyihoz képest, azonban a visszaesés kisebb volt a többi autóipari csoportéhoz képest. A Toyota modelljeiből 6 százalékkal, a Volkswagenéből már 14-gyel, a GM-éből pedig 18,6 százalékkal kevesebbet adtak el az előző év azonos időszakához képest.

Befutott a Genesis

A Hyundai Motor luxus Genesis márkájának eladásbeli növekedése és a környezetbarát autók piacára való korai belépés stratégiája szintén hozzájárult a globális rangsorban szerzett dobogós helyezés eléréséhez.

A Genesis modellekből a világ második legnagyobb autópiacának számító USA-ban több, mint 25 ezer darabot értékesítettek 2022 első félévében. Ez új rekordot jelent az első hat hónap eladásaiban.

Felvették a harcot a Teslával

A Bloomberg szerint a Hyundai Csoport 27 ezer e-autón adott túl január és május között az amerikai piacon. Ezzel a Tesla mögött a második helyen állt.

„Úgy tűnik, hogy a Hyundai Motor Csoport azon egyedülálló képessége, hogy az autóipar példátlan kríziseit – mint, amilyen a félvezetők hiánya vagy az elektrifikációra való átállás – lehetőségként használja, kifizetődött” – idézte egy autóipari tisztviselő véleményét a The Korea Times.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink