Autopro Blog Nyílt nap a makói Continental gyárban

Nyílt nap a makói Continental gyárban

ContiBlogger | 2019.04.16 16:40

Nyílt nap a makói Continental gyárban

A térség egyik legjelentősebb munkaadója, a Continental technológiai vállalatcsoport makói ContiTech gyára idén is megrendezte nyílt napját.

Hirdetés

A 2019. április 6-án, szombaton megrendezett, változatos programokkal színesített nyílt napra csaknem 500 érdeklődő érkezett a technológiai vállalat makói gyárába. A tavalyi évhez hasonlóan a cég munkatársai és családtagjaik mellett minden érdeklődő részt vehetett az eseményen, aki szeretett volna bepillantani a világszínvonalú hűtő-fűtő csőszerelvényeket gyártó cég működésébe.

Az idei nyílt napon a gyár területére történő belépést követően a résztvevők a teljes termelési folyamatot 150-200 fős turnusokban tekintették meg, ahol a szerszámgyártási üzemet, a vulkanizálás, a végfeldolgozás és szerelés minden egyes területét megismerhették. Végül a csoportoknak a vezető oktatók a raktárcsarnokot is bemutatták. Az érdeklődők többségét a gyárban alkalmazott fejlett technológia és a robotok nyűgözték le.

A szervezők természetesen a legkisebbekre is gondoltak, ugyanis a gyerekek a céggel kapcsolatos rajzversenyen és kreatív foglalkozáson vehettek részt, amíg szüleik a monumentális gyárat járták körbe.

A látogatók a túra végállomásán a Continental aktuális állásajánlatairól, illetve a cég egészségprogramjáról kaptak tájékoztatást, a minőségügyi standnál pedig a gyárban készült termékeket, és az autógyárak szigorú minőségi elvárásait ismerhették meg.

Mivel a technológiai vállalat fő céljai között szerepel a környezettudatosság, így idén csatlakoztak ahhoz a kampányhoz, amely a használt mobiltelefonok összegyűjtésére ösztönözi a felhasználókat, megmentve ezzel afrikai állatok élőhelyét, ahol az eszközök gyártásához szükséges ércet bányásszák. A makói nyílt nap során a látogatóknak lehetőségük volt leadni már nem használt készülékeiket, és ezzel is egy jelentős lépést tenni a fenntarthatóságért.

A Continental világszerte hatvan országban van jelen, melyek közül Magyarország fontos láncszem, hiszen a makóin kívül további 9 telephelyen több mint nyolcezer magyar munkavállalót foglalkoztat a technológiai vállalat. Hazánkban a cégcsoport mind az öt ágazata (három divízió autóipari termékekkel, a negyedik abroncsok, az ötödik pedig egyéb ipari műanyag, gumi, fémtermékek gyártásával foglalkozik) megtalálható.

Kiemelt Partnereink