Beszállítók Van, aki profitál a magas nyersanyagárakból

Van, aki profitál a magas nyersanyagárakból

autopro.hu/P.B. | 2022.08.12 08:19

Van, aki profitál a magas nyersanyagárakból

Fotó: MTI

A thyssenkrupp továbbra is profitál a megnövekedett anyagárakból. A bevétel és az üzemi eredmény jelentősen nőtt a harmadik negyedévben (június végi állapot), és jobban alakult, mint azt az elemzők várták.

Hirdetés

A thyssenkrupp jelenleg jól profitáló acélipari részlegének jövője még mindig még nyitott: a vállalat szeretné leválasztani az üzletágat, de a megvalósítás jelenleg bizonytalan az instabil környezet miatt. Klaus Keysberg pénzügyi igazgató továbbra is úgy véli, hogy az acélipari részleg függetlensége a legjobb megoldás a cég számára, ennek pontos formája azonban még nincs kidolgozva.

A harmadik negyedévben a csoport árbevétele bő negyedével csaknem tizenegymilliárd euróra emelkedett. A beérkezett megrendelések 13 százalékkal, csaknem tízmilliárd euróra nőttek. A thyssenkrupp a korrigált működési eredményt (EBIT) csaknem megháromszorozhatta, és 721 millió euróra növelte.

A jó eredmény mögött elsősorban a magasabb árrés – vagyis az acél árának emelkedése – és a jó kereslet áll, valamint hozzájárult a folyamatban lévő szerkezetátalakítási program is: a thyssenkrupp ennek keretében 9500 munkahelyet szüntetett meg.

Kissé változó előrejelzés

A csoport a nettó bevételre vonatkozó előrejelzését kismértékben csökkentette, és most „egy magas, három számjegyű eurómilliós eredményt” vár. A thyssenkrupp korábban legalább egymilliárd euró nettó bevételt szeretett volna elérni.

A vállalat megerősítette a több előrejelzését: alacsony, kétszámjegyű százalékos árbevétel-növekedést várnak, a korrigált működési eredmény (EBIT) várhatóan 796 millióról legalább kétmilliárd euróra nő – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink