Beszállítók Üzemanyagcella-gyárat épít Németországban a Cummins

Üzemanyagcella-gyárat épít Németországban a Cummins

autopro.hu/P.B. | 2020.11.19 08:23

Üzemanyagcella-gyárat épít Németországban a Cummins

Fotó: Cummins

Az amerikai Cummins friss bejelentése szerint a németországi Herten városában épít gyárat, az üzemet pedig 2021 júliusában adhatják át. A gyárban elsősorban az Alstom hidrogéncellás vasúti járműveihez készítenek majd üzemanyagcellákat.

Hirdetés

A Cummins hidrogénes üzemanyagcelláit teherautókban, kamionokban, vasúti járművekben és gyárakban is használják. A gyártó szerint a herteni üzem éves kapacitása tíz megawatt lesz. A korábban hagyományos üzemanyaggal hajtott motorokat, hajtóműveket és generátorokat gyártó Cummins 2019-ben vásárolta fel a Hydrogenics nevű céget, mely a herteni gyárért is felelős lesz.

Az új központban nemcsak az összeszerelés, hanem a kutatás és fejlesztés is zajlani fog, tehát nem egy összeszerelőüzemet épít a Cummins Hertenben, sőt, még a meglévő üzemanyagcellákból álló pakkokat is itt fogják felújítani.

Fontos volt az európai helyszín a Cummins számára

Amy Davis, a Cummins új energiákért felelős részlegének elnöke elmondta, hogy az új üzem helyszínének kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy olyan helyen épülhessen fel a gyár, ahonnan a Cummins európai ügyfelei jól kiszolgálhatóak.

A hidrogén üzemanyagcellákat az Alstom számára készíti a cég. A termék hat pakk hidrogén üzemanyagcella járművenként, az ehhez tartozó hűtőrendszert pedig a Cummins más európai üzemeiben készítik majd, például Belgiumban – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink