Beszállítók Ülésgyártó nagyhatalommá válnak szép lassan a lengyelek

Ülésgyártó nagyhatalommá válnak szép lassan a lengyelek

Kuthi Áron | 2018.08.09 14:28

Ülésgyártó nagyhatalommá válnak szép lassan a lengyelek

Augusztus 6-án a délnyugat-lengyelországi Skarbimierzben avatta fel az Adient azt a bővített üzemcsarnokot, amelybe fokozatosan 500-ra emelik a munkavállalók számát a jelenlegi 250-ről. A tervek szerint ez az üzem szolgáltatja maj az európai kamiongyártás számára szükséges ülésmennyiség negyedét.

Hirdetés

A Wroclawtól mindössze ötven kilométerre eső Adient-üzemben jelenleg 100 ezer ülés készül, de az MAN-nal kötött szerződésnek köszönhetően 2019-től Recaro üléseket fognak itt gyártani MAN kamionokhoz és a következő MAN busztípusokhoz: TGL, TGM, TGS és TGX. Az éves darabszám így jövőre várhatóan 300 ezerre emelkedik.

A bejelentés szerint az eredeti, 4 ezer négyzetméteres csarnokot a két és félszeresére, 10 ezer négyzetméteresre bővítették. Az összeszerelő üzem maximális kapacitásának elérése majd egyben azt is fogja jelenteni, hogy ez a gyáregység fogja szolgáltatni az európai kamiongyártás számára szükséges ülésmennyiség negyedét. Az Adient Facebook-oldalának tanúsága szerint a megnyitón többek között az Adient két vezetője, David Herberg és Robert Simpson is részt vett.

Épp pár napja érkezett bejelentés arról is, hogy az Adient új gyáregységet épít a kelet-németországi Zwickau ipari parkjában, itt 2019 őszétől indul meg a termelés 400 munkatárssal.

Az Adient globális ülésgyártó vállalat 238 gyártó és összeszerelő üzemében világszerte 85 ezer ember dolgozik 34 országban. Lengyelországban öt helyszínen vannak jelen, Magyarországon három telephellyel – Mór, Mezőlak, Kecskemét – rendelkeznek, idehaza összesen 2700 dolgozót foglalkoztatnak. A cégcsoport tavaly globálisan 25 millió járműbe adott el üléseket.

(Nyitókép: Facebook)

Kiemelt Partnereink