Beszállítók Újult erővel, még nagyobb területen a Gimex (x)

Újult erővel, még nagyobb területen a Gimex (x)

Pardavi Mariann | 2013.11.22 08:04

Újult erővel, még nagyobb területen a Gimex (x)

Idén ünnepli a győri Gimex-Hidraulika Kft. fennállásának huszadik évét. Méltó módon teszi mindezt, ugyanis már elkezdődtek azok a munkálatok, melyek eredményeként jövőre 2500 négyzetméteres épületegyüttesben működhet tovább a vállalkozás.

Hirdetés

Partnerei között olyan nagy neveket említhet a 2010-ben „Az év kisvállalkozása” kategóriában Kisalföldi Presztízs-díjat kiérdemlő vállalkozás, mint az Audi Hungaria, a Mercedes, a Knorr-Bremse, az Luk, a Roemheld... A mai sikereket látva azonban nehéz elhinni, hogy a hidraulikával és befogástechnikával foglalkozó vállalkozás központja kezdetekben az alapító-ügyvezető Görcs Imre lakásának nappalija volt.

– 2006-ban költöztünk a Selyem utcai ingatlanba, és talán két éve dolgoztunk itt, mikor felmerült a gondolat: hamarosan kinőjük ezt a helyet – emlékszik vissza Görcs Imre. – Idén nyáron pedig újra felvettem a kapcsolatot az építészünkkel, ugyanis szerettem volna egy emeletet ráépíteni a mostani épületünkre.

Gimex-Hidraulika Kft. 1993 óta üzletszerűen foglalkozik hidraulikus termékek, 2001 óta pedig mechanikus és automatizált munkadarab befogás- és rögzítéstechnikai-, illetve pneumatikus elemek forgalmazásával, szaküzletből és raktárról történő értékesítésével, az ehhez kapcsolódó szolgáltatások szakszerű elvégzésével.

Mindez azonban csupán terv maradt: úgy alakult ugyanis, hogy a vállalkozás megvásárolhatta a szomszédos, felszámolás alá került cég ingatlanját. A munkálatok már meg is kezdődtek, várhatóan jövő tavasszal veszik birtokba a felújított épületet: a szaküzlet és az iroda átköltözik, míg a jelenlegi irodahelyiség visszaalakul műhellyé. A beruházás számtalan előnnyel jár a partnerek számára: megnő a vállalkozás kapacitása, nagyobb árukészletet tudnak majd fenntartani szélesebb termékpalettával, fejleszteni fogják a gépparkot és olyan technológiák bevezetését is tervezik, melyeket eddig a helyhiány miatt nem tudtak megvalósítani. Az új, három szintes épület továbbá szakmai rendezvények, vevőszemináriumok helyszínéül is fog szolgálni. A beruházás további 3-5 munkatárs felvételét is magával hozza.

Gimex-aktualitások:

  • Soliditet hitelminősítés „AAA” fokozattal büszkélkedhetnek, mely azt igazolja, hogy a Gimex-szel való üzleti kapcsolat pénzügyi kockázata rendkívül alacsony. Ilyen tanúsítvánnyal a magyar cégek 0,63 százaléka rendelkezik csupán.
  • 2013 januárjában vezették be a cég egészére vonatkozó vállalatirányítási rendszert.

Kiemelt Partnereink