Beszállítók Újabb elismerést zsebelt be a CATL

Újabb elismerést zsebelt be a CATL

autopro.hu | 2024.02.06 13:23

Újabb elismerést zsebelt be a CATL

Fotó: INDUSTRIE 4.0 díjátadó

Újabb nemzetközi elismerésben részesült a CATL február 1-jén a Münchenben megrendezett INDUSTRIE 4.0 díjátadón. A vállalat ningtöi gyárát a digitalizációban és az automatizálásban elért, úttörő ipar 4.0 megoldások alkalmazásáért díjazták Process Industry kategóriában.

Hirdetés

A CATL ningtöi (Kína) gyára nyerte el az idei az INDUSTRIE 4.0 díjat Process Industry kategóriában. A világ vezető nemzetközi vezetési tanácsadó cége, a ROI-EFESO Management Consulting által 2013-ban alapított díj célja, hogy azoknak a vállalatoknak a teljesítményét díjazza, amelyek intelligens gyáraikkal úttörő szerepet játszanak a digitalizáció és automatizálás terén.

A díjat 22 magasan képzett ipari szakemberből álló zsűri ítélte oda a CATL-nek a ningtöi üzem úgy nevezett „extrém gyártási technológiájáért”, elismerve a vállalat innovatív Ipar 4.0 megoldásait.

Ezzel a CATL lett az egyetlen olyan kínai vállalat, amely INDUSTRIE 4.0 díjban részesült, amelyet február 1-jén, Münchenben vehetett át Jason Chen, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatója.

Elért eredmények

A CATL alapítása óta az új ipari korszak szabványaihoz igazítja termelését és működését. Így az Ipar 4.0 technológiai megoldásai mentén a CATL intelligens gyárak egész rendszerét építette ki globálisan.

A gyártás területén végzett folyamatos innovációnak köszönhetően a CATL jelenleg három, a Világgazdasági Fórum által elismert Lighthouse-gyárat üzemeltet, míg további négy gyárában szén-dioxid-semlegességet ért el.

Az INDUSTRIE 4.0 díj ismét bizonyítja a CATL kivételes eredményeit az Ipar 4.0 technológiák alkalmazásában, melyekkel nemcsak a termelékenység növeléséhez járul hozzá, hanem a fenntarthatóságot is megvalósítja az ipar új korszakában.

Már toborozzák a dolgozókat

Mint ismert, a CATL egy óriásberuházás keretében gyárat épít Debrecenben. Bár az építkezést többször megtámadták elsősorban környezetvédelmi alapon, a munkálatok jól haladnak. Olyannyira, hogy a vállalat már keresi a munkaerőt a leendő gyárába, egyelőre főleg Debrecenben.

Amint arról az autopro.hu is beszámolt, a CATL Debrecenben épülő gyára a tervek szerint 2025-től kezdi meg a termelést, de már most is folyamatos a szellemi és fizikai munkavállalók felvétele. A cég február 1-től márkaépítő és toborzó kampányba kezdett a városban.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink