Beszállítók Új termékekkel akar erősíteni az autóiparban a BASF

Új termékekkel akar erősíteni az autóiparban a BASF

autopro.hu | 2015.12.18 08:40

Új termékekkel akar erősíteni az autóiparban a BASF

A vegyipari óriáscég, a BASF az autóipari beszállításait nagyobb ütemben akarja bővíteni, mint ahogy az autómárkák növekednek. A konszern egyebek közt egy négyutas katalizátorral akarja megvalósítani ezt a tervet.

Hirdetés

Éves szinten öt százalékos növekedést tervez a vegyipari óriáscég, ezzel meghaladná az általános autóipari bővülést a BASF. A cég ezen terveiben arra az úgynevezett négyutas katalizátorra alapozza, amellyel mind Európában, mind az Egyesült Államokban meg lehet felelni a 2017-től bevezetendő kibocsátási követelményeknek – írta az osztrák industriemagazin.at.

A BASF vizsgálja a piaci lehetőségeket az ipari fényezés területén

– A szigorú szabályozásban segít a BASF – mondta Wayne T. Smith, az egyik észak-amerikai igazgatósági tag a katalizátorról a dpa német hírügynökségnek. Az elmúlt években a világban átlagosan évente 3 százalékkal bővült az autógyártás, szerinte ez a következő években 1-2 százalékos lesz csupán.

Nagy reményeket fűz a világ egyik legnagyobb vegyipari vállalata az elektromos autókhoz szükséges akkumulátorok piacán zajló fejleményekhez is. Az amerikai vizsgálat szerint a BASF által bejegyzett szabadalmak alapján kedvezőek a 2016-os kilátások ezen a területen. A BASF forgalmán belül az autóipar 9,5 milliárd eurót (csaknem 3000 milliárd forintnyi) tesz ki. Smith megerősítette továbbá, hogy a BASF vizsgálja a piaci lehetőségeket az ipari fényezés területén.

Kiemelt Partnereink