Beszállítók Új gyárcsarnokot avattak Mezőtúron

Új gyárcsarnokot avattak Mezőtúron

MTI | 2014.03.19 07:52

Új gyárcsarnokot avattak Mezőtúron

A munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Mezőtúron, az elektromechanikai alkatrészek összeszerelésével foglalkozó RAFI Hungária Kft. harmadik üzemcsarnokának átadásán.

Hirdetés

A kormányfő beszédében kiemelte: a magyar ipar a német iparral való együttműködés nélkül nagyon nehezen tudna megállni a lábán, ezért "elemi érdekünk", hogy érkezzenek ide olyan külföldi befektetők, akik nem elvisznek valamit, hanem hoznak, munkahelyeket hoznak létre.

Szavai szerint az, hogy Németországból egyre többen hozzák ide az ipari termelési kapacitásukat, arról szól, hogy nem egyszerűen csak jó helyet találnak, hanem megtalálták a módját, hogy hogyan működjenek együtt a magyarokkal. Az új üzemcsarnokkal 40 új munkahely jött létre a közel 400 embert foglalkoztató üzemben. A kormány 240 millió forint támogatást adott a 840 millió forint összértékű gyárbővítéshez.

Tóth Lajos, a RAFI Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy a beruházásnak köszönhetően a termelő terület 2600 négyzetméterrel, a raktárkapacitás 700 négyzetméterrel, míg az irodaterület 1000 négyzetméterrel lett nagyobb.

Theo Beil, a német anyavállalat képviseletében kiemelte: óriási sikernek tartják, hogy mindössze 11 hónap alatt megvalósult a beruházás. A modern elektronikai beültetésre szolgáló csarnok alkalmassá válik az új autóipari és orvosi szabványok teljesítésére. Jelezte: szeretnének további munkahelyeket teremteni és a szakmunkások, mérnökök képzésében fokozottan részt venni.

Kiemelt Partnereink