Beszállítók Új félvezetőgyárat épít a Toshiba

Új félvezetőgyárat épít a Toshiba

autopro.hu/V.M. | 2022.02.11 06:19

Új félvezetőgyárat épít a Toshiba

Az új üzem látványterve | Fotó: Toshiba News

A Toshiba egy új félvezetőgyárat fog felépíteni Japánban. A működését 2024-ben megkezdő üzemmel a japán vállalat két és félszeresére fogja bővíteni a teljesítmény félvezetők gyártási kapacitását.

Hirdetés

Az új egységet a Toshiba a Japán középső részén fekvő Kaga Toshiba Electronics félvezetőgyára bővítéseként fogja felépíteni. A beruházás kettő lépcsőben fog megvalósulni, lehetővé téve, hogy a gyártási kapacitást a változó kereslethez igazítsák. Az első ütem befejeztével a termelés 2024-ben fog megindulni.

Az új üzemben 300 milliméter átmérőjű félvezetőlapkákat fognak készíteni. Mikor az első ütem termelése teljesen felfut, a Toshiba képes lesz évente két és félszer annyi teljesítmény félvezetőt előállítani, mint 2021-ben.

A teljesítményelektronikákhoz tervezett teljesítmény félvezetők iránti kereslet jelenleg felívelő pályán van az autógyártás elektrifikációja és az ipar automatizálásának köszönhetően. A növekvő igény kielégítésére a Toshiba már növelte a már meglévő gyártósorai kapacitását, valamint döntött új gyártósorok felállításáról, melyek a 2022-es és 2023-as üzleti években kezdik meg a termelést.

Az, hogy a most bejelentett üzem pontosan mikor és milyen kapacitással kezdi meg a termelést, később fog eldőlni a piaci viszonyok alakulásának függvényében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink