Beszállítók Új esélyt kapott a brit akkumulátorgyártó

Új esélyt kapott a brit akkumulátorgyártó

autopro.hu/V.M. | 2023.03.02 06:18

Új esélyt kapott a brit akkumulátorgyártó

Fotó: Britishvolt

Az ausztrál Recharge Industries bejelentette, hogy felvásárolta a fizetésképtelenné vált Britishvoltot, ami az Egyesült Királyság első nagy méretű akkumulátorgyárának építésén dolgozik. Az ausztrálok már azt is megosztották, hogy mik a terveik a brit céggel.

Hirdetés

A Britishvolt az északkelet-angliai Blyth városában kezdte el építeni akkumulátorgyárát, ahol a termelés felfuttatását követően évente akár 300 ezer cellát, összesen 48 gigawattóra kapacitásban állíthatnának elő évente.

A vállalat 2022 elején kétmilliárd dollárhoz jutott befektetőktől, az összeg azonban elégtelennek bizonyult beruházásai folytatásához, és miután hitelezői elutasították több érdeklődő felvásárlási ajánlatát is, január közepén felszámolót hívott be.

Kevesebb, mint egy hónappal később, február elején az ausztrál Recharge Industries-t választották a Britishvolt új tulajdonosának. Az amerikai Scale Facilitation holdingtársasághoz tartozó vállalat a délkelet-ausztráliai Geelong városában építi saját lítiumionos akkumulátorokat készítő üzemét.

Több lábon állnának

Az ausztrál vállalat mostanra lezárta a Britishvolt átvételét, és meg is osztotta a sajtóval, hogy mik a tervei vele. Közlése szerint a jövőbben a Britishvolt tevékenységeit a stacionárius energiatárolást lehetővé tevő akkukra fókuszálják, az ilyen energiatároló egységek gyártását 2025 végén kívánják megkezdeni.

Ettől még azonban nem fordítanak hátat az autóiparnak, a későbbi tervekben ugyanis sportautóknak szánt akkumulátorcellák gyártása is szerepel – számolt be az Automotive Manufacturing Solutions.

Az, hogy a Britishvolt elkerülte a megszűnést, mindenképpen jó hír a brit autóiparnak, mely a befektetések elektromos korszakban kivándorlásától csak helyi akkumulátorgyárakkal látszik megmenthetőnek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink