Beszállítók Új beltéri anyagokkal teszi zöldebbé az autókat a Continental

Új beltéri anyagokkal teszi zöldebbé az autókat a Continental

autopro.hu/V.M. | 2021.08.10 10:17

Új beltéri anyagokkal teszi zöldebbé az autókat a Continental

Fotó: Continental Press Releases

A német Continental többek között autóbelsők anyagainak fejlesztésével és gyártásával is foglalkozik. A technológiai vállalat, ami már ma is szállít belsőtéri anyagokat villanyautókhoz, jelenleg azon dolgozik, hogy az elektromos járműveket az új hajtáslánchoz illeszkedően fenntartható utastérrel ruházza fel.

Hirdetés

A Continental világszerte szállít beltéri anyagokat az autógyártóknak. 2020-ban a vállalat körülbelül 100 millió négyzetméter belsőtéri anyagot állított elő, ami közel 14 ezer labdarúgópályának felel meg.

„Hátszelet élvezünk, ami segített nekünk a piacnál gyorsabban növekedni” – fogalmazott Dr. Dirk Leiß, a Continental Felületi Megoldások Üzletág vezetője. A kilátásokat illetően elmondta továbbá, hogy megrendeléseik körülbelül egymilliárd euróra rúgnak, ami a jövőt illetően is optimizmusra ad számukra okot.

A Continentalnál úgy látják, hogy a következő években jelentős piaci potenciált tartogat a beltéri anyagok gyorsan növekvő szegmense. A vállalatnál összesen 13 telephelyen dolgoznak az új belsőtéri felületi anyagok fejlesztésén, növekvő hangsúlyt helyezve az elektromos és autonóm járművek, valamint az egyéni vásárlói igények által támasztott igényekre.

Zöld belteret a zöld autóhoz

Az elektromos járműveket sok vásárló a belső égésű motort használó társaiknál környezetbarátabb alternatívaként ismeri. Mind a vásárlók, mind a gyártók részéről megjelenik az igény, hogy a villanyautók belső terében használt anyagok is a környezettudatosságot képviseljék. Sok elektromosautó-vásárlónak az állati eredetű anyagok teljes kerülése is a kívánalmaik között szerepel. Az új követelményekre válaszul a Continental specialistái egyre inkább a fenntartható és újrahasznosítható felületi anyagok fejlesztésére koncentrálnak.

A vállalat már ma is szállít beltéri anyagokat elektromos autók gyártásához: 2020-ban a belsőtéri anyagok eladásából származott bevételek mintegy tizede keletkezett ezen az úton.

A járvány is változást hoz

A koronavírus-járvány hatására visszaesett a megosztáson alapuló közlekedési módok népszerűsége, mivel az emberek nem akarják kitenni magukat a használatukkal járó fertőzésveszélynek. A felületi anyagok fejlesztéséért és tervezéséért felelős Ralf Imbery azonban biztos benne, hogy a járvány lecsengésével a megosztásos közlekedési módok használata ismét növekedési pályára áll majd.

Hozzátette: „A járvány hatására sokkal nagyobb figyelem irányul a speciális higiéniás jellemzőkkel rendelkező anyagokra.” A Continental szerint a jövő megosztott autóinál alapelvárás lesz, hogy a belsőtér anyagai mind legyenek antimikrobás tulajdonságúak, könnyen tisztíthatóak, valamint ellenállóak nem csupán a piszokkal, de a fertőtlenítő szerekkel szemben is.

Kiemelt Partnereink