Beszállítók Új akkumulátorgyárat épít a CATL

Új akkumulátorgyárat épít a CATL

autopro.hu/P.B. | 2024.01.17 11:20

Új akkumulátorgyárat épít a CATL

Fotó: Twitter/CATL

Új akkumulátorgyár felépítését tervezi a CATL. A gyár a kínai fővárosban, Pekingben épülhet fel, ám egyelőre még nem ismertek a beruházás részletei – így a gyár lehetséges kapacitása és pontos helyszíne sem.

Hirdetés

Kínai források szerint a CATL Pekingben építhet akkumulátorgyárat. Az üzemmel elsősorban a pekingi székhelyű, modelloffenzíván dolgozó Li Auto és a Xiaomi leendő elektromos autóinak ellátása lehet a cél. A CATL a világ legnagyobb akkumulátorgyártója, a cég ráadásul különösen erős Kínában, de a fővárosban még nem aktív.

A Li Auto kínálatában jelenleg három részben elektromos modell található, ám a cég belép a tisztán elektromos autók piacára is a novemberben megjelent Mega nevű modellel. Az autó egy 5,35 méter hosszú furgon a CATL „Qilin” akkumulátorával. Korábbi információk szerint a Li Auto 2024-ben további három elektromos modellt tervez piacra dobni a kínai piacon.

A Xiaominak még nincs forgalomban járműve, de hamarosan lesz: az okostelefonok piacáról ismert gyártó 2023 utolsó napjaiban mutatta be első elektromos autóját. A SU7 vizuálisan egy Porschéra emlékeztet, ez egy körülbelül öt méter hosszú elektromos limuzin, amely 220 kilowattos hátsókerék-hajtással vagy 495 kilowattos összkerékhajtással lesz elérhető. Utóbbi verzióhoz a CATL szállítja az akkumulátorokat – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink