Beszállítók Több ezer embert bocsát el és gyárakat zár be az Autoliv

Több ezer embert bocsát el és gyárakat zár be az Autoliv

autopro.hu/P.B. | 2023.06.08 15:19

Több ezer embert bocsát el és gyárakat zár be az Autoliv

Fotó: Autoliv News and Media

Az Autoliv, a világ legnagyobb légzsák- és biztonsági övgyártója mintegy 8000 munkahely megszüntetését tervezi. A svéd cég mintegy 6000 közvetlen munkahelyet és akár 2000 közvetett állást tervez felszámolni.

Hirdetés

A megszorításoktól az Autoliv költségcsökkentést remél, az elbocsátásokat 2025-ig tervezik végrehajtani. Az összesen 8000 ezer elküldött ember a vállalat összes alkalmazottjának mintegy 11 százalékát jelenti. A tervek között szerepel továbbá több európai telephely bezárása is.

Mikael Bratt vezérigazgató nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy a lépéssel a hatékonyabb működést tartják szem előtt. „Minden területen egyszerűsíteni és megszilárdítani kívánjuk működésünket” – fogalmazott.

Az Autoliv korábbi közleménye szerint 2022-ben az elmúlt három évtized legrosszabb évét produkálta a költségek terén a svéd vállalat. A költségeket próbálta áthárítani a vevőire a cég, ám ez Bratt szerint főleg Európában nagyon nehezen ment.

A vállalat a megszorítások bejelentése mellett megerősítette az áprilisban adott, egész évre vonatkozó kilátásait, amelyek szerint a korrigált működési árrése 8,5-9,0 közé nő az idén – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink