Beszállítók Terv szerint épül a gyöngyöshalászi abroncsgyár

Terv szerint épül a gyöngyöshalászi abroncsgyár

MTI | 2014.12.09 08:09

Terv szerint épül a gyöngyöshalászi abroncsgyár

Az ütemterv szerint halad az Apollo Tyres Gyöngyös­halászra tervezett gumiabroncs­gyárának előkészítése – tájékoztatta a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Napi Gazdaságot.

Hirdetés

A kormány beruházási célterületté nyilvánította a befektető által választott területet, kiemelten fontosnak ítélte mind a beruházáshoz szükséges ipari övezet kialakításával, mind magával a beruházással kapcsolatos ügyeket.
A lap keddi számában közli, lezárult a környezetvédelmi hatásvizsgálat, folyamatban vannak az engedélyeztetési eljárások, az építési telek biztosításával kapcsolatos adminisztratív ügyek. Folyamatos a beruházó és a tervező cég között a konzultáció az építészeti tervezésről – közölte a lappal a HIPA.

Az újság emlékeztet, az Apollo Magyarország beruházási projektje a tervek szerint 975 új munkahelyet teremt Gyöngyöshalászon és az első kész abroncs 2017 elején kerülhet le a gyártósorról. Amikor teljes kapacitással működik a gyár, naponta 16 ezer személy- és háromezer haszongépjármű-abroncs készül az üzemben. A cég a Volkswagen, a Suzuki és a Tata jelentős beszállítója, s a beruházás jelentősen hozzájárul majd a magyarországi exporthoz, hiszen a termékek általában külföldi piacokra kerülnek.

Kiemelt Partnereink