Beszállítók Szoftverekkel segíti a járműfejlesztést a Bosch

Szoftverekkel segíti a járműfejlesztést a Bosch

autopro.hu/V.M. | 2022.06.22 07:23

Szoftverekkel segíti a járműfejlesztést a Bosch

Fotó: Bosch Media Service

A modern járművekbe egyre több szoftveres és elektromos komponenst zsúfolnak. Ezek a megoldások fokozzák a biztonságot és új képességekkel ruházzák fel a járműveket, ugyanakkor azt is jelentik, hogy a fejlesztés során szoros határidőkön belül egyre több tesztet kell elvégeznie a mérnököknek. A Bosch Engineering erre olyan új szoftverekkel kínál megoldást, amikkel sok időigényes fejlesztési és tesztelési folyamat a digitális környezetbe helyezhető át.

Hirdetés

A Bosch szerint eszközeik a komplexitás csökkentését, az adatok gyűjtésének, rendezésének és elemzésének magas hatékonysággal végzését, illetve a kapacitások optimális hasznosítását teszik lehetővé.

A felhőalapú konnektivitásnak köszönhetően az együtt dolgozó mérnökcsapatok, legyenek bárhol is a világon, bármikor hozzáférhetnek a hálózatba kapcsolt járművekhez és a már begyűjtött adatokhoz. Ez jelentősen megkönnyíti a mérnökcsapatok kooperációját, valamint a külső partnerek bevonását.

A Bosch a szoftveres megoldásai további előnyeként említi a felhasználóbarát dizájnt, ami abból ered, hogy azokat eredetileg a vállalat saját igényeinek kielégítésére tervezték, majd a további optimalizálás a mindennapok tapasztalatai alapján történt. Egy harmadik előny a moduláris felépítés, ami lehetővé teszi, hogy a megrendelők csak egyes elemeket integráljanak már meglévő szoftverrendszerükbe vagy pedig mindegyik megoldást együtt használják egy teljes csomagként. Utóbbi esetben az egész munkamenetet támogatják a flottamenedzsmenttől a tesztjárművekkel gyűjtött adatok elérésén át az adatelemzésig.

Háromrészes portfólió

A flottamenedzsment szoftver megkönnyíti a tesztjárművek alkotta flotta kezelését. A szoftverrel pontosan nyomon követhető az egyes járművek állapota, úgy, mint az elhelyezkedésük vagy hogy üzemkész állapotban vannak-e.

A második, távoli hozzáférést nyújtó megoldás révén a járművekkel létesített adatkapcsolaton keresztül tesztelés közben adatok gyűjthetőek és diagnosztikai vizsgálatok futtathatóak. A több, akár egy egész flottányi járműből gyűjtött adattömeg elemzéséről aztán a Fleet Falcon program gondoskodik.

Új megoldások érkeznek

A Bosch Engineering jelenleg azon dolgozik, hogy tovább bővítse szoftverportfólióját. Nagy mennyiségű adat gyors és hatékony elemzésére fejleszti Felhőalapú Adatelemző megoldását, amit már aktívan használnak belső projektek során.

„A szoftverportfóliónkkal, amit sikeresen bővítünk és adaptálunk új autóipari fejlesztésekhez, megteremtjük az alapot az innovatív funkciók rövid időn belüli járművekbe integrálásához, különösen a fejlesztésigényes stratégiai területeken, mint az elektrifikáció és az önvezetés” – fogalmazott Dr. Johannes-Jörg Rüger, a Bosch Engineering elnöke.

A Bosch termékeivel 1898 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára jelentős cégcsoport lett. Hazánkban a Bosch Csoport nyolc önálló vállalat szoros stratégiai együttműködéseként Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink