Beszállítók Szenteste fontos határidő jár le

Szenteste fontos határidő jár le

autopro.hu/B.A. | 2019.12.15 06:48

Szenteste fontos határidő jár le

December 24-ig áll módjukban elfogadni az Osram részvényeseknek az AMS által tett részvényenkénti 41 eurós felvásárlási ajánlatot.

Hirdetés

Az ajánlattétel első körében a részvényesek összesen 59 százaléka fogadta el az AMS ajánlatát, meghaladva az 55 százalékos előírt minimum szintet. Az Osram vezérigazgatója egy interjújában aggodalmát fejezte ki az AMS agresszív felvásárlási taktikája és túlzott eladósodottsága miatt.

Eltérő stratégia

Véleménye szerint a két vállalat stratégiája és kultúrája nagymértékben eltér, és a vezetőségnek kétségei vannak a jövőbeli sikeres együttműködést illetően. Az Osram részvényei 16,5 százalékot emelkedtek az ajánlattétel óta – közölte hírlevelében az Equilor Befektetési Zrt.

Akvizíciós ajánlat

A csökkenő autóipari kereslet függvényében romló eredménye miatt a német Osram világítástechnikai konszern vezetősége még november közepén fogadta el az osztrák AMS AG félvezető-áramkör és szenzorgyártó vállalat feljavított akvizíciós ajánlatát. Az osztrák AMS vállalat 41 eurót ajánlott részvényenként, és a részvényesek 55 százalékának elfogadása elég volt a megegyezéshez – írta meg korábban az autopro.hu. Az AMS azt is megígérte, hogy 2022-ig nem hajt végre leépítéseket a felvásárlással kapcsolatban.

Nyitókép: instagram.com/osram.automotive/

Kiemelt Partnereink