Beszállítók Nem zárt jó negyedévet az Osram autóipari részlege

Nem zárt jó negyedévet az Osram autóipari részlege

autopro.hu/B.A. | 2019.11.12 15:20

Nem zárt jó negyedévet az Osram autóipari részlege

A csökkenő autóipari kereslet függvényében romló eredménye miatt a német Osram világítástechnikai konszern vezetősége elfogadta az osztrák AMS AG félvezető-áramkör és szenzorgyártó vállalat feljavított akvizíciós ajánlatát.

Hirdetés

Az osztrák AMS vállalat 41 eurót ajánlott részvényenként, és a részvényesek 55 százalékának elfogadása elég volt a megegyezéshez. Az AMS azt is megígérte, hogy 2022-ig nem hajt végre leépítéseket a felvásárlással kapcsolatban – közölte az Equilor Befektetési Zrt. A megállapodás értelmében az egyesült vállalat cégvezetési funkcióinak mintegy felét az Osram müncheni központjában látják majd el, az egyesülés végrehajtását pedig egy külső, független szakértő felügyeli majd.

Veszteséges negyedév

Az Osram ma reggel tette közzé negyedik üzleti évére vonatkozó eredményeit is, melyből kiderült, hogy a vállalat a kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény, azaz EBITDA-ja 43 százalékkal csökkent éves alapon, 86 millió euróra, meghaladva a várt 78,7 millió eurót, míg árbevétele 5,3 százalékkal esett vissza. A negyedik negyedévben 203 millió euró veszteséget könyvelt el a vállalat. 2020-ban -3 és 3 százalék közötti árbevétel-növekedéssel számol a vezetőség, és a profitmarzsok mérsékelt javulását is várják.

Rosszul teljesített az autóipari részleg

A teljes 2019-es pénzügyi évben elért 3,46 milliárd eurós árbevétel 13,1 százalékos csökkenést jelent. Az Osram a mínuszt elsősorban az autóipari szegmens és a kínai eladások csökkenésével indokoltak. Az autóipari üzletág árbevétele a negyedik negyedévben 4,5 százalékkal 456 millió euróra csökkent, míg az eredmény sokkal látványosabban, 46 százalékkal zuhant 26 millió euróra. Az Osram árfolyam alig változott, 0,1 százalékkal 40,2 euróra emelkedett.

Nyitókép: instagram.com/osram.automotive/

Hirdetés

Kiemelt Partnereink